Gör en Cafe Latte

Lattes (eller Caffe Lattes) är espressodrycker gjorda med en ganska stor mängd skummjölk . De är mjölkare än cappuccinos . I Amerika är många lattes beredda som smaksatta lattes .

I norra Europa och Skandinavien har termen café au lait traditionellt använts för kombinationen av espresso och mjölk. I Frankrike är caffè latte mestadels känt från det ursprungliga italienska namnet på drycken (caffè latte eller caffelatte); En kombination av espresso och ångad mjölk som motsvarar en "latte" är på franska som kallas grand crème och i tyska Milchkaffee eller (i Österrike) Wiener Melange .

Om du är en vanlig latte drinker, investerar du i en grundläggande espressomaskin och lär dig att göra lattes kan spara dig en enorm summa pengar varje år.

Hur det serveras

Mer om Espresso

Espresso är kaffebryggt genom att tvinga en liten mängd nästan kokande vatten under tryck genom finmalda kaffebönor. Espresso är i allmänhet tjockare än kaffebryggt med andra metoder, har en högre koncentration av suspenderade och upplösta fastämnen och har crema på toppen (ett skum med en krämig konsistens).

Som ett resultat av den pressade bryggprocessen är smakerna och kemikalierna i en typisk kopp espresso mycket koncentrerade. Espresso är också basen för andra drycker som en caffè latte, cappuccino, caffè macchiato, caffè mokka, platta vita eller caffè Americano.

Espresso har mer koffein per volymmängd än de flesta kaffedrycker, men eftersom den vanliga serveringsstorleken är mycket mindre är den totala koffeinhalten mindre än en mugg vanligt bryggt kaffe, i motsats till en gemensam tro.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Dra ditt espresso-skott i din lattekopp.
  2. (Tillval) Lägg till ett skott av aromatiserad sirap för en smakad latte .
  3. Använd en sked för att behålla mikrobubblorna ovanpå den ångade mjölken , häll botten 2/3 av den ångade mjölken från den ångande potten i lattekoppen.
  4. Översta latten med de återstående bubblorna. (Du kan skona dem på din dryck om du vill.)
  5. (Valfritt) Lägg till latte art.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1769
Totalt fett 101 g
Mättat fett 58 g
Omättat fett 27 g
Kolesterol 201 mg
Natrium 865 mg
kolhydrater 147 g
Kostfiber 9 g
Protein 68 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)