Vad Espresso är och hur man dricker det

En introduktion till den populära och kraftfulla Shot of Coffee

Alla pratar om espresso, men vad är det? Espresso är en särskild typ av kaffedryck som "dras" från en espressomaskin som är avsedd för detta enda syfte.

Espresso kan avnjutas för sin fulla, rika kaffesmak. Det används också för att skapa många olika kaffedrycker, från cappuccino till lattes, och de flesta dryckerna hittar du på caféhuset.

Låt oss ta en närmare titt på denna kraftfulla lilla kopp som gör att du kan uppleva den sanna essensen av kaffebönan.

Vad är espresso?

Espresso ( ess-PRESS-oh ) är en full-flavored, koncentrerad form av kaffe som serveras i "skott". Det görs genom att tvinga trycksatt, varmt vatten genom mycket finmalda kaffebönor. Denna process kallas "dra ett skott".

Tips: Espresso skrivs ofta felstavat och uttrycks som "expresso". Det finns inget "x" i ordet och du låter som en sann kaffebryggare nybörjare om du inkluderar den.

Till skillnad från de flesta kaffe har espressos " crema ". Detta är en skum av rödbrun färg som bildas när luftbubblor kombineras med en oljelös oljeblandning. Crema lägger till den rika smaken och lockande aromen av espresso. Ofta är crema ett märke av en riktig espresso gjord av ett kvalificerat, perfekt malet kaffe av en skicklig barista .

Crema och espressos snabba extraktionsprocess ger espresso en fylligare smak, längre eftersmak och lägre koffeininnehåll än droppkoffe.

Hur man dricker espresso

I sig serveras espresso i "skott" med varje skott som mäter ungefär 1 uns.

Dubbel espresso är två skott (även kallad Doppios) och är mer populära än enkla espresson.

Oavsett storlek hälls espresso vanligen i en demitassekopp . Det här är de små, ofta vita, kopparna du ser i kaffebarer och restauranger och de rymmer 2 till 4 uns espresso.

För kvalitetskontroll väljer många kaffehus att endast erbjuda dubbla skott.

Andra kaféer erbjuder även enstaka skott och lungor .

Även om en servering av espresso kallas ett "skott", är det inte tänkt att vara full i en enda smuts så att du kan ta ett skott av tequila. Istället är espresso avsedd att sippas långsamt så att du kan njuta av det är full, rik smak.

Populära Espresso Drycker

Den perfekta smaken av espresso gör den till en idealisk bas för att blanda kaffedrycker. Det är därför som espressomaskinerna i de livligaste kaffebutikerna sällan slutar fungera. Smaken av ett dubbelskott av espresso kommer inte att gå vilse i en 12 eller 16 ounce kaffekopp fylld med ångad mjölk och andra ingredienser.

Coffeehouse menyer expandera och utvecklas snabbt och det finns många drycker att välja mellan. Många är enkla variationer på en av dessa drycker som alla börjar med ett skott eller två espresso.