Brewing de hälsofördelar från Nettle Tea

Är den här örttekten rätt för dig?

Nettle te är rapporterat att vara en super-hälsosam dryck som kan hjälpa behandling för en mängd olika hälsoförhållanden. Det är beroende av naturlig helande och alternativ medicin, men vad är det och är det lika stort som människor hävdar?

Innan du brygger en kopp stickande nässlor är det viktigt att veta vad det kan behandla och om det är ett bra örtte för dig.

Vad är Nettle Tea?

Nudelte är ett ört "te" som är gjord av löv och / eller rötter från stingnätverket.

Nettle 'tea' är faktiskt en infusion eller avkok, beroende på hur du förbereder det. Det anses ofta vara en av de bästa växtbaserade infusionerna för övergripande hälsa och välbefinnande.

Nettles kan kokas eller brännas på egen hand eller läggas till örtblandningar med örter som hallonblad, citronbalsam, pepparmynta, citronskal, vervain och alfalfa. Nätterna har på egen hand en örtrik, rik smak som vissa jämför med en jordnärlig, söt version av tång.

Du kan också höra nässle som kallas ett av följande:

Vad är stinging Nettles?

Den stingande nässla växten ( Urtica dioica ) är den mest kända av familjen av nässla växter, även känd som släktet Urtica i familjen Urticaceae .

Vid första anblicken kan de inte vara en idealisk växtbaserad infusion. Förutom att vara en populär mat bland larver och fjärilar, bära de nålliknande punkter som är extremt irriterande för huden.

Stingnät gör dock en fantastisk tonisk ört och kulinarisk ört och kan användas som ingrediens i allt från pastarätter till soppor och grytor till örtte "te" och tonics. Näsblad och rötter kan användas topiskt som ett pulver eller en saft, eller konsumeras i mat, dryck eller tilläggsform.

Hur man gör Nettle Tea

I allmänhet är en tesked färskt eller torkat nässla per kopp "te" ett bra förhållande, men vissa människor använder upp till fyra teskedar torrt blad per 2/3 kopp vatten. För en starkare infusion kan du krossa löven med en mortel och pestle strax innan du lägger vattnet.

En maximal dos av fyra koppar om dagen rekommenderas.

Hälsofördelar med Nettle Tea

Nettle användes i antikens Grekland och Rom. I Medeltida Europa betraktades nässla som ett slags sortiment och användes för all slags sjukdomar. Idag är det ofta tänkt som en superfood / super ört.

Trots detta är den vetenskapliga undersökningen av njurens hälsoeffekter begränsad. Ett antal studier visar emellertid att nässlor är effektiva vid hantering och lindring av allergysymptom, såsom nysning, trängsel, klåda och inflammation. Vidare används nässlor för att behandla godartad prostatahyperplasi / förstorad prostata.

Vid traditionell användning och alternativ medicin används nässle te som:

Det är också behandling av anemi, artrit, kongestivt hjärtsvikt, eksem, endokrina störningar, överdriven menstruation, hönsfeber och slem i lungorna, högt blodtryck, njure och leverproblem, fibromyalgi, gikt, hemorrojder, malabsorptionssyndrom, muskler och annan smärta, näsblod, urinvägsinfektioner och urinretention och åderbråck.

Nettle te anses vara något avførande och uppvärmning. Vissa använder det också på lång sikt för:

Nudelte är också hög i många näringsämnen, särskilt vitamin A, olika B-vitaminer (inklusive B-1, B-2, B-3 och B-5), C-vitamin, aminosyror, kalcium, fettsyror, järn, magnesium, mangan, fosfor och kalium. Det innehåller också många fytonäringsämnen och antioxidanter, inklusive ättiksyra, beta-karoten, betain, koffeinsyra och lykopen. Av denna anledning är det mycket uppskattat som en hälsosam drink.

Utöver detta betraktas det som en allmän tonic och ett avgiftande te , speciellt för de som lider av bakslag och de som slutar röka.

Nettle Tea Säkerhet & Biverkningar

Även om nässle generellt anses vara säkert och icke-toxiskt, finns det några biverkningar förknippade med felaktig användning.

Dessutom finner vissa kvinnor nässelt te för att vara fördelaktigt under graviditeten, eftersom det stöder njurarna, som ofta är utarmade under graviditeten. Dock kan överdriven konsumtion av nässle te störa livmoderns foder.

Som med alla växtbaserade läkemedel rekommenderas det starkt att du rådgör med en läkare eller vårdläkare innan du börjar behandla med njurte.