Vegetarisk Enchilada gryta Recept

Du kan få denna mexikanska- inspirerade vegetariska enchiladas gryta i ugnen på bara några minuter, så det gör en bra måltid för en hektisk dag. Barnen kommer också att älska detta recept (bara minska antalet chili i halva för att minska kryddfaktorn). Detta recept kan lätt göras vegan genom att använda en vegansk sojaost istället för vanlig ost.

Mer mexikaninspirerad vegetarisk och Veganrecept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 grader.
  2. Kombinera de vegetariska köttcrumblesna med taco kryddat och kombinera bra.
  3. Smörj en bakpanna lätt. Sprid ca 3/4 kopp Enchiladasås på botten av bakpannan. Sätt sedan ett lager av 5 eller 6 majs tortillor ovanpå såsen.
  4. Sprid bönorna, ett lager ost och hälften av chilierna ovanpå tortillorna. På toppen av detta sprida ett annat generöst lager av Enchiladasås, sedan mer majs tortillor. Därefter sprida köttet och oliverna på toppen av tortillorna, mer ost och resten av chili.
  1. Sked ett annat lager sås över detta, och sedan resten av majs tortillas, sedan sås och ost.
  2. Täck grytan med aluminiumfolie och baka i 30 minuter. Ta bort från ugnen, toppa med majsflisen och baka i 15 till 20 minuter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 4290
Totalt fett 136 g
Mättat fett 66 g
Omättat fett 27 g
Kolesterol 84 mg
Natrium 8 760 mg
kolhydrater 621 g
Kostfiber 73 g
Protein 143 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)