Våt och torrt Cappuccinos: Skillnaden

Coffee Jargon Decoded

hönan det gäller språket kaffe och espresso drycker, det finns en ganska lång lista över terminologi att överväga innan du lägger en order. Faktum är att det finns så många termer där ute som konstanta skämt görs om de komplicerade och löjliga beställningarna som kaffedrinkare begär, som en trippel halvkaffa, låg fetthalt, ingen skumlatte med karamellregn.

Att lära sig några huvudvillkor för att beställa ditt kaffe med kan vara skillnaden mellan att hitta en ny favoritdryck och kasta en halv prissam dryck i papperskorgen.

Ändra saker med en kaffedryck som du verkligen förstår. På så sätt får du prova en läcker pick-me-up medan du vet vad du egentligen borde få.

Cappuccino Basics

En cappuccino är en populär kaffedryck som har sitt ursprung i Italien. Denna dubbla espressodryck har ett lager av ångad mjölk plus ett annat lager av mjölkskum ovanpå kaffet. Ett typiskt cappuccino recept kräver ungefär lika delar av espresso, ångad mjölk och skummjölk. Men som med många kaffedrycker idag finns det variationer på vilken typ av cappuccino du får.

Våt och torrt cappuccinos

Ord betyder något när det gäller kaffe, och om du vill ha en mocka, frappuccino eller cappuccino, kan dessa beskrivande termer göra eller bryta din dryckesorder - speciellt när det gäller espressodrycker. De två viktigaste termerna när det gäller espressodrycker är "våta" och "torra". En "våt" dryck är mer krämig eftersom den har mer ångad mjölk, medan en "torr" dryck har mer skummad mjölk .

Skummet i torra drycker håller dem mer isolerade, så de blir varmare längre. Plus, dry espresso drycker är bra för att göra latte konst , som inte är reserverad bara för caffe lattes.

För att lägga till en liten smakfull komplexitet till din beställning, be om en cappuccino som är "torr", som kräver endast espresso och skum - utan någon ångad mjölk alls.

Å andra sidan kallas "super våt" cappuccino helt enkelt en latte, eftersom lattes innebär en blandning av espresso och ångad mjölk.

Anpassa din beställning

Du kan anpassa din cappuccino med många olika ingredienser. Det första steget är att välja din mjölk. Det finns en mängd olika typer av mjölk att välja mellan, så överväga smaken, tjockleken och smaken. Du kan gå för nonfat / skumma, en klassisk 1 procent, 2 procent, eller helmjölk, säsongsbetonad eggnog eller något nondairy som vanilj soymilk eller osötad mandelmjölk.

Då vill du välja sötningsmedel. Du kan gå för ett helt naturligt råsocker eller honung, välja vanlig socker eller ett alternativ som agave sirap eller sockerfria sötningsmedel som Splenda, Sweet 'N Low eller Equal. När du har valt sötningsmedel vill du bestämma om din kaffedrycks övergripande smak. Välj en stark basfärg som vanilj, karamell, hasselnöt, hallon eller pumpa krydda. Du kan alltid tänka på vad som är säsong om du är osäker på vad du ska få, eller plocka någonting som du aldrig har haft innan det kan bli en ny favoritorder. När du väl har bestämt dig för den viktigaste smaken, kan du lägga till en rolig toppning för din cappuccino, som ett pulver, duggregn eller vispgrädde.

Det finns många smaker där ute för att piska upp, som kanel, muskot, melass, marshmallow och havssalt.