Spicy korv och Cheddar Quiche

Denna läckra quiche är en bra kombination av Cajun-smaker. Andouille korv kryddar upp den grundläggande fyllningen, tillsammans med lite Creole kryddor och massor av Cheddar-ost. Detta gör en bra brunch eller lunch quiche, eller servera det till middag med en sallad. Använd gärna en annan rökt korv i detta recept.

Om du använder frysta pajskorpor för denna maträtt, är fyllningen troligen tillräckligt för att göra två quiches. Jag använde en djup quiche dish (som visas på bilden) för att göra det här - en vanlig pajskylt kommer också att ta mycket mindre fyllning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 °.
  2. I en matberedare pulsar mjöl och salt för att kombinera. Tillsätt smörbitarna och puls ca 7 eller 8 gånger tills blandningen är smulig. Pulsa under tillsats av kallt vatten tills degen håller ihop.
  3. Överför till en mjölkbräda och rulla ut. Passa in i en quiche maträtt.
  4. Täcka skorpans botten och sidor med folie och tillsätt pajvikter eller bönor till folien för att väga skorpan ner. Baka i 10 minuter.
  1. Ta ur ugnen och ta av folien och vikterna.
  2. Smörj löken i smöret över medium-låg värme tills det är lättbrunt. Ta bort till en skål och lägg åt sidan. Tillsätt korv på pannan och koka tills det är varmt och lättbrunt. Tappa väl på pappershanddukar.
  3. Samtidigt vispa ägg och mjölk eller grädde ihop. Tillsätt peppar och Creole kryddor.
  4. I den delvis bakade skorpan lägger du korvskivorna, sautad lök och hackad persilja. Täck med ca 1 kopp av den strimlade osten. Häll mjölken och äggblandningen över allt. Top med tomatskivor sprinkles med resterande ost.
  5. Baka i 25 till 35 minuter tills den är inställd.

Liknande recept:
Turkiet Quiche Med Peppar och Gröna Lök
Denna quiche är ett bra sätt att använda kvarvarande kalkon. Använd poblano paprika och peppar jack ost i denna quiche eller använd en Cheddar jack kombination och paprika.

Bacon och Cheddar Quiche
Denna läckra quiche är en enkel kombination av bacon, ägg, mjölk, cheddarost och lite timjan. Det är en läcker quiche för frukost, lunch eller brunch.

Aspargesquiche
Använd Havarti eller schweizisk ost i denna läckra quiche. Kokad färsk sparris gör denna quiche till en bra vårrätt för att servera för en lunch eller brunch.

Crustless Spinach Quiche
Crustless quiches är en snap att förbereda, och de är ljusare än den genomsnittliga quiche. Den här är gjord med färsk spenat, lök och ägg, och lite kakad bacon.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 358
Totalt fett 30 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 184 mg
Natrium 465 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)