Vad är en kotlett, och vad är det inte?

I kulinariska konsten används termen kotelett för att hänvisa till en tunn köttkaka som vanligen tas från ben- eller fläskkroppen av kalvkött, fläsk eller lamm. Kycklingkoteletter kan tillverkas av ett tunt skivat och pundat kycklingbröst. På liknande sätt kan en kalkonhake göras av en tunn skiva av ett kalkonbröst.

Kotletter är vanligtvis pan-stekt, vanligtvis efter muddring i mjöl och / eller beläggning dem i brödsmulor. Det klassiska kalvköttet piccata receptet och kyckling piccata receptet är gjorda av kalvkött och kycklinghönsor.

Köttfärsbiff , som används för att göra kycklingfryst biff eller schweizisk biff , kallas ibland en biffkotelett. Cube biff är vanligtvis en tunn köttskurva från biffens runda primal som drivs genom en mekanisk tenderare, vilket ger de karakteristiska kubformade märkena. Detta beror på att köttrundan är en relativt hård köttbit eftersom det är en muskel som får mycket arbete. Cubern hjälper till att bryta upp bindväven som orsakar seghet. Detta kan också göras med hjälp av en mocka.

En Croquette är INTE en kotlett

Av en eller annan anledning används ordet cutlet ibland till något som egentligen är en croquette : med andra ord blandas en blandning av potatismos eller ris blandad med andra hackade grönsaker, fisk, fjäderfä eller kött som formas till former, sedan muddes och stekas som beskrivits ovan. Således är vad de gemensamt är muddring och stekning. Men vad som gör en kotelett en kotlett är att den är gjord av en tunn skiva kött, inte det faktum att det är mudderat och stekt.

Fläsk är ett bekvämt kött för att göra skivor, eftersom linsformen gör det möjligt att producera tunna stycken av jämn storlek och form. Du ser ofta denna exakta sak som beskrivs som schnitzel. Den traditionella österrikiska weiner schnitzel är gjord av kalvkött, i vilket fall det vanligen är gjord av mittkärnor från benmuskeln.

Medan köttet själv är ömt, måste det fortfarande vara noggrant tillverkat för att avlägsna eventuell bindväv som kan vara snygg efter att den är kokad.

Pounding cutlet plattar det, vilket i sin tur gör att det lagar sig snabbare. Fördelen med detta är att eftersom köttet vanligtvis är från en hårdare del av djuret, vill du inte laga det längre än du behöver.

Omvänt kommer koteletter från kyckling och kalkon från bröstet, som redan är anbud. Men fördelen med att skära den tunt och sedan pounda den är att den lagar mat genom snabbt, vilket är viktigt eftersom fjäderfä måste lagas bra gjort .

Här är en lätt fläskkotlettrecept .