Hur Poach Chicken Bröst

Pocherade kycklingbröst är lätta att göra och de kan användas i alla typer av recept, som kyckling sallader, kyckling enchiladas, kycklingpotten och alla slags pasta recept. Pocherade kycklingbröst är en perfekt, hälsosam stapelvara för att lägga till disk i hela veckan.

Kycklingbröst är redan mycket luta, och poaching dem betyder att du lagar dem med noll tillsatt fett, så de blir saftiga, saftiga och mycket friska.

Istället för kycklingbröst kan du också pocha en hel kyckling .

Det finns två enkla metoder för poaching kycklingbröst. Den första metoden görs enbart på en spishäll i en stor, bred pan. Den andra metoden använder ugnen i stället för spishällen. Båda recepten använder samma ingredienser och köksredskap; endast matlagningsmetoden varierar. Testa gärna båda och se om du märker någon skillnad, eller använd ugnsmetoden när du redan lagar något annat på din spishäll.

Metod nr 1: Hur Poach Chicken Bröst På Stovetop

  1. Börja med benfria, skinless kycklingbröst . Placera kycklingbrösten längst ner på en bred pan. Ju bredare pannan, desto mer kycklingbröst kan du passa. Överfyll dem inte. Beroende på storleken på din panna kan du noga pochera två till fyra kycklingbröst på det här sättet.
  2. Lägg till tillräckligt med vatten så att du täcker kycklingbrösten med minst två tum vatten.
  1. Lägg till lite hackad lök, morot och selleri, liksom några färska örter som timjan eller dragon, tillsammans med ett laurblad och några hela svarta pepparkorn. Slutligen lägg till om en matsked Kosher salt .
  2. Låt vattnet koka och sänk det sedan till en simmer. Du borde se några mjuka bubblor stiga upp från tid till annan, men definitivt inte en fullvalsande koka.
  1. Simmera i ca 10 minuter, stäng sedan av värmen, täck potten tätt och låt kycklingbrösten stå i varmt vatten i ytterligare 15 till 20 minuter tills det är helt kokt igenom. Tiden beror på hur stor kycklingbröstet är.
  2. Obs! Vissa variationer i denna teknik kommer att föreslå att du låter kycklingbrösten svalna hela vägen i kokvätskan. Det skulle skapa en risk för livsmedelssäkerhet, så lämna inte kycklingen i pannan tills vätskan är helt cool. Efter 15 till 20 minuter ska du ta bort kycklingbröstet och antingen servera direkt eller dra / riva / hugga dem i bitar, köra dem under kallt vatten, tömma och kyla.

Metod nr 2: Hur Poach kycklingbröst i ugnen

  1. Förvärm ugnen till 325 F.
  2. Följ steg 1 till 3 ovan, men var noga med att använda en ugnssäker pan.
  3. Låt vattnet koka och sänk sedan värmen till en simmer i fem minuter. Täck krukan med ett tätt passande lock och överför det till ugnen.
  4. Poch kycklingbrösten i ugnen i ca 15 minuter, ta bort och servera eller kyla som beskrivet ovan.

Den andra metoden är lite snabbare, och det frigör också utrymme på din spishäll.

Avsluta inte kokvätskan. Du kan minska denna vätska för att göra en sås eller en enkel sås för din kycklingrätt.