Tender Braised Swiss Steak Recept

Schweizisk biff är ett bräserat biffrecept som traditionellt är tillverkat med tjocka bitar rundkött, även om du också kan använda chuck axelbiff. Det viktigaste är att använda ett tufft köttstycke , som ett par timmar långsammare bröstning kommer att tenderera det mycket snyggt.

Nötkött runda, om du inte är bekant med det, är en skära av nötkött som kommer från det bakre benet och rumpan av djuret. Som sådan blir det mycket motion, vilket gör det svårt, eftersom ju mer motion en muskel får, desto mer bindeväv utvecklas runt muskelfibrerna.

Vissa swiss steak recept kräver att man använder tunnare köttstycken som körs genom köttcuber (eller "swissing machine") (vilket är hur kubbiffen är gjord) för att tendera det. Denna typ av mekanisk smörjning hjälper till att bryta upp bindväven, vilket gör det lättare att tugga.

Men det här är inte absolut nödvändigt eftersom braising kommer att tenderera det ändå. Också kräver kött genom köttet tunnare köttskär, vilket tar bort från det suckulenta, tillfredsställande resultatet du får med en tjockare biff.

Slutligen kommer vissa recept att du muddar köttet i kryddat mjöl innan du bränner det och sedan bräsar det, vilket bara brinner mjölet, inte köttet. Och att bryta köttet utvecklar mycket mer komplexa smaker än att bara grilla mjölet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 300 F. Torka köttet noga med pappershanddukar.
  2. I en stor nederländsk ugn, värm oljan tills den nästan rökning, lägg sedan försiktigt två eller tre av biffarna. Tanken är inte att överbelägga pannan. Bruna ena sidan i ca fyra minuter (du vill ha en fin mörkskorpa), flip och bruna den andra sidan. Sätta bort de bruna biffarna och repetera tills du har bränt dem alla.
  3. Lägg nu löken på fettet i pannan och koka i några minuter tills det är genomskinligt och något guldbrunt.
  1. Rör i mjölet med en träsked och tillsätt tills en tjock roux bildas. Minska värmen och koka roux i några minuter, rör om ofta tills det tar en ljusbrun nyans. Låt det inte brinna!
  2. Lägg nu de tärnade tomaterna och beståndet. Smaka med koshersalt och nymalt svartpeppar. Lägg laurbladet och låt såsen suga i ca fem minuter eller tills det börjar tjockna.
  3. Därefter returnerar du de bruna stekarna till såsen och ordnar dem så att de är täckta av vätskan. Täck krukan och överför den till ugnen.
  4. Braise i ungefär en och en halv timme eller tills köttet är extremt ömt. Servera varje biff med en generös del av såsen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 414
Totalt fett 21 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 115 mg
Natrium 1 556 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)