Traditionell Tom Yum Kung

Tom Yum Kung är den mest kända av alla thailändska sopprecept, och autentisk Tom Yum Kung-soppa är utan kokosmjölk och har alla fyra av de berömda thailändska smakerna - salt, sur, söt och kryddig. Detta Tom Yum Kung-recept ger en skarp och smidig fest av smaker med varje slurp och är ett utmärkt botemedel mot ett kallt eller influensavirus eftersom det omedelbart kommer att rensa dina bihålor och värma dig. Det är också mycket näringsrikt och är säker på att imponera på någon middagsfest.

Med detta recept kan du välja att lägga till kokosmjölk (som sedan gör soppan Tom Kha ) eller lämna den ut. Om du föredrar en rikare smakande soppa, försök att lägga till den; Om du föredrar en klarare soppa, prova den utan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera beståndet i en stor kruka över hög värme. Tillsätt citrongräs och citrongräs med stekt citronfärg, om du använder färska citrongräs plus kalkblad. Koka upp.
  2. När soppa når en bubblande koka, minska värme till medium, eller tills du får en fin simmering. Tillsätt vitlök, galangal eller ingefära, chili, svamp, limejuice, fisksås och sojasås. Rör om och smäll i 3 minuter.
  3. Lägg till räkor plus andra grönsaker, om du använder. Smäll till räkorna är rosa och klumpiga (ca 3 minuter).
  1. Minska värmen till medium-låg och tillsätt kokosmjölken eller nötköttsmjölken (om den används). Smaka nu på soppen och leta efter en balans mellan salt, sur och kryddig. Om inte salt eller smakfull nog, lägg till 1 matsked mer fisksås eller sojasås. Om det är för surt, lägg till mer socker. Om det är för kryddigt (Tom Yum är tänkt att vara kryddigt!), Lägg till en liten kokosnöt eller nötköttsmjölk. Om det är för salt, lägg till en annan klämma av limejuice.
  2. För dem som gillar extra krydda eller smak, lägg till en docka med Thai Nam Prik Pao chili sås, antingen lagrad eller hemlagad. Det kan också serveras på sidan i små rätter, så varje person kan lägga så mycket som de föredrar.
  3. Ladlesoppa i skålar och topp med en generös sprinkling av färsk koriander.

För de som inte tycker om lukten av fisksås, ersätt 1/2 tsk mörk sojasås plus 1 matsked vanlig sojasås.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 169
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 1,720 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 2 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)