Mudring är en grundläggande matlagningsteknik du borde veta

I matlagning innebär ordet mudder att belägga ett föremål i mjöl eller brödsmulor innan du lagar mat.

Muddning med mjöl är ofta en av stegen i standardbrödsproceduren , vilket är en förutsättning för att sautéing eller fritering .

Till exempel, muddring kyckling i mjöl är ett av stegen vid beredning av kyckling piccata (likaledes kalvkött piccata ). Croquettes eller cutlets är vanligtvis mudderad med mjöl innan du lagar mat.

Muddring i mjöl kräver att föremålet är lite fuktigt, vilket är fallet med de flesta matvaror. Det är en bra idé att skaka av allt överskottsmjöl, så att beläggningen inte blir gressig eller gummy.

Standardbrödstekniken innebär att man först muddar objektet med mjöl, sedan doppar det i äggtvätt , och sedan belägger det med brödsmulor. Detta fungerar eftersom mjölet håller fast vid maten, ägget sticker till mjölet och brödsmulorna håller fast vid ägget.

På bilden ovan kan du se att de skivade tomaten kommer in i mjölet först, sedan äggtvätten, och slutligen majsmalen innan du går in i pannan med het olja.

Grundläggande muddringsteknik

Du brukar lägga till något slags kryddor till mjöl och / eller brödsmulor. Salt och peppar är ganska mycket givet, och paprika, chilipulver, vitlökpulver och torkade eller färska örter är också bra kandidater.

När du gör det vill du förbereda tre behållare, en med kryddat mjöl, ett med det slagna ägget och ett med brödsmulorna.

Du behöver också en maträtt eller panna för de färdiga föremålen, såväl som vilken maträtt som helst som du drar av dina undredged föremål från. Ordna dem från vänster till höger i följande ordning: undregerade föremål, mjöl, ägg, brödsmulor, pan för muddade föremål.

Var uppmärksam på vilken hand du använder för varje steg.

Målet är att använda din vänstra hand endast för att hantera föremålen när de är torra (dvs innan de går in i ägget) och din högra hand blir din "våta" hand, det vill säga för att överföra äggiga föremål till brödsmulor och sedan på det färdiga facket. Om du får händerna omkopplade, kommer du att sluta med en gummy röra.

Vänsterhand: Hämta färskt föremål och släpp det i mjölet. Kasta den runt till kappa och skaka av överflödigt mjöl. Överför det försiktigt till äggskålen utan att få ett ägg på vänster hand.

Höger hand: Vänd på objektet om det behövs för att det ska vara fullt belagt med ägg, lyft sedan ut det och låt eventuellt extra ägg droppa tillbaka i skålen. Överför nu till brödsmulorna och använd fortfarande din högra hand, kasta i smulorna för att helt täcka och sedan flytta den över till din färdiga bricka.

Fortsätt upprepa tills du är klar. Självklart kan du vända riktningen om du är lutad eller på grund av konfigurationen av ditt kök, eller om du är helt enkelt bekvämare går den andra vägen. Var noga med att behålla ordern samma.