Ugnsbakade Breaded Chicken Breasts (Kött, Påsk)

Om du har hungriga barn som gärna bor på kycklingnuggor eller schnitzel , kommer dessa kosherbakade ugnsbrödade kycklingbröst att vara ditt nya go-to-recept. De är ett ekonomiskt, hälsosammare och smakligare alternativ till frusen stekt kyckling, varmkorv eller bearbetat smörgåskött. Förbered och baka dem i en stor sats, så du får en stash i frysen redo för snabbmat.

Behöver du några barnvänliga veggie-sidor kommer de att gobble upp så lyckligt som kycklingen? Prova gröna bönor med pekannötter och dagssirap , en krispig, färgglad regnbågslaw , eller butternutkugel .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 F (190 C). Smörj generöst ett rimmat, plattt bakplåt med rapsolja.
  2. Ställ ut tre grunträtter eller djupa tallrikar, en med mjöl, en med slagen ägg, en med kryddade brödsmulor.
  3. Se till att dina benfria, skinlösa kycklingbröst är tunna genom att antingen skära dem i hälften eller pounda dem smalare.
  4. Doppa kycklingen först i mjöl och skaka av allt överskott. Doppa sedan in det slagna ägget och skaka av allt överskott. Slutligen doppa den in i kryddat brödsmulor eller matzo måltid.
  1. Lägg den grillade kycklingen på det smurta bakplåten. Drizzle varje bit av kyckling med lite olja.
  2. Baka i 10 till 15 minuter på varje sida, eller tills kycklingen är vit i mitten, torkas juicerna och en läsbart termometer läser minst 165 F (baktiden varierar beroende på kycklingens tjocklek).

tips

variationer

Nutrition Note

Inte säker på hur mycket kyckling man ska köpa? Unga barn brukar äta mellan 1 uns och 4 oz kyckling, och vuxna föredrar mellan 4 ounce och 8 ounce, beroende på aptit.

Två pounds okokt kyckling ger 4 till 6 kokta portioner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1311
Totalt fett 90 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 44 g
Kolesterol 430 mg
Natrium 689 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 96 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)