Upptäck Tasty Haricot Verts

Du har nog sett eller smakat haricots verts, de långa, skinniga gröna bönorna som dyker upp på semestrar och familjesemester. De är särskilt milda och har en välutvecklad bönsmak. Haricots verts är gröna bönor med en fransk känsla.

Haricot vert är den franska termen för en av de långa, smala gröna bönorna. "Haricot" betyder böna och "vert" betyder grön på franska. Det finns mer skillnad mellan franska gröna bönor och typiska amerikanska gröna bönor än en ovanlig term.

Haricots verts är längre och tunnare än amerikanska gröna bönor och tenderar att vara mer ömma och ha en mer robust smak.

Även om du kunde skörda amerikanska gröna bönasorter tidigt i ett försök att få mager gröna bönor, varnas: Haricots verts är inte desamma som omogna amerikanska gröna bönor. De har en fullgrön bönens smak tidigt i sin utveckling och är ömma i en tunn storlek, till skillnad från amerikanska gröna bönor, vilka är mycket tjockare och inte ömma tills de senare stadierna av böntillväxt.

Enkel förberedelse av Haricots Verts

Förberedelsen av haricots verts är enkel; bara tvätta och trimma ändarna. Ånga dem och toppa med havssalt eller chill cooked bönor och kasta i en sallad. Du behöver inte ett recept för att leverera en imponerande rätter när du använder en av dessa enkla ingredienskombinationer:

Out-of-the-ordinary Haricot Vert-kombinationer

Om du letar efter ett nytt sätt att förbereda haricots verts, försök med en av dessa out-of-the-ordinary metoder:

Hur man fryser Haricots Verts

Oavsett om du växer haricots verts eller köper ett för stort paket för din familj, är det praktiskt att veta hur man fryser de smala bönorna. Processen är enkel.

  1. Blanchera bönorna i ett par minuter i en stor kruka med kokande vatten.
  2. Tappa bönorna i en kolv och dra dem omedelbart till en beredd skål med isvatten för att sluta laga matlagningen.
  1. Sprid bönorna i ett enda lager på ett kakan ark fodrat med pergamentpapper. Låt inte bönorna röra varandra. Detta förhindrar att de fryser ihop i klumpar.
  2. Frys i minst en timme.
  3. När bönorna är frysta, ta bort dem från kakan och förpacka dem i påsar eller behållare.