Jack Daniel Old 7th Tennessee Whisky

Jack Daniel's Black Label (även känd som Old No. 7 eller mer vanligt som JD eller helt enkelt Jack) är en av världens mest sålda whiskyer. Det är signaturmärket som definierar Tennessee whisky och kan enkelt särskiljas från varje annan whisky som produceras idag.

Oavsett om du dricker det snyggt, på stenarna eller i Jack och Coke eller Lynchburg Lemonade, levererar Jack Daniels Black Label en konsekvent kvalitetsprodukt som glädjer imbibers runt om i världen.

Historien om Jack Daniel Whisky

Namnet Jack Daniel har blivit synonymt med whisky , särskilt i Tennessee, men Jack Daniel föddes Jasper Newton Daniel 1850 på en gård i Moore County, Tennessee. Som en ung man flyttade han till Lynchburg och arbetade olika udda jobb, inklusive drift av en whisky fortfarande.

Historien säger att Daniel lärde sig distillationskunsten (inklusive "Lincoln County Process") från Reverend Dan Call och köpte det land där destilleriet förblir idag i 1866. Daniel var fortfarande i sina tonåringar när han grundade den berömda Lynchburg-platsen, vilken betecknas som det äldsta registrerade destillatet i Amerika.

Idag producerar Jack Daniel ett antal flaskor bortom Old No. 7, inklusive Gentleman Jack, Single Barrel Select, Tennessee Honey och Tennessee Fire tillsammans med andra begränsade upplagor.

Hur Jack Daniel Whisky är gjord

Jack Daniel är gjord i Tennessees sura mash-stil.

Det liknar bourbon med det extra steget med kolfiltrering av unaged whisky.

Detta är känt som "Lincoln County Process" och är färdigt att dripa den färskmakande andan genom ett fat av sockerlönkol för att "mellow" whiskyen innan den går in i fat. Resultatet är en jämn, mångsidig whisky som är sant mot landets rötter.

Jack Daniel är ett annat whiskymärke som föredrar att åldra sin whisky för "så länge det behövs" istället för att lägga ett åldersdeklaration på flaskan. Det är en vanlig praxis bland Tennessee och Kentucky destillerier, främst på grund av dramatiska förändringar i väder som kommer att ha stor effekt på tunneltid. I stället bygger varumärket på destillatorns finjusterade dom för att bestämma exakt när whisky i en viss fat är redo att tappas.

\ Granskning av Jack Daniels svarta etikett

Näsa. På näsan erbjuder Jack Daniel's Black Label mjuka dofter av karamell, vanilj och smörgås. En hint av trä är uppenbart och toffee noter börjar dyka upp i glaset när det öppnas.

Kropp och Palate. På gommen har Jack Daniel en mjuk, rökig sötma. En granskare har beskrivit det som att ha en majs sirap anteckning till det och jag håller med om.

Jack Daniels har ett rykte för en lätt lakritsnot i alla sina whiskyer och det är uppenbart tydligt i Black Label. Lakritsen är inte överväldigande och ger en fin bakgrund till smakerna av vanilj, rostat ek, nybryggt kaffe, nötter och engelsk toffee.

Det som är mest intressant om Jack Daniels Black Label är antalet smaker som spelar in i spel under drickningen.

Sätt dig och tänka på smakerna som finns på din smak. Du kommer att bli förvånad över hur mycket komplexitet och djup det är dolt under vaniljens täcke på gatan.

Avsluta. Jack Daniel's Black Label erbjuder en snabb, söt finish. Trevliga ek sedlar, en antydan av kryddor, och kanske en rensad cedertur blandas med en varm karamellfärg som ger plats åt vitpeppar och valnötter.

Slutgiltiga tankar

Sammantaget, när du smaka på Jack Daniels Black Label, blir det lätt uppenbart varför denna whisky är en av världens mest sålda sprit . Kvalitet, konsistens och tillgänglighet är kännetecknen för Jack Daniels och Black Label är det här kända företagets flaggskeppsmärke.

Jack Daniels 150-årsjubileumsflaska

För att fira distilleryets 150-årsjubileum släppte Jack Daniel ut en begränsad upplagaflaska hösten 2016.

Detta är en anmärkningsvärd whisky och allt vi älskar om varumärket, bara i högre skala.

Kornräkningen för den här speciella flaskan är densamma som den alltid har varit: 80% majs, 12% korn och 8% råg. Det är också kol-mellowed, men det är i barreling där denna whisky tar en tur. De första fylliga amerikanska ekfatna använder en version av vad Master Distiller Jack Arnett refererar till som en "1866 fatskål" innan han ligger i "ängelns roost". Detta är ett av de äldsta fathusen där whiskyfaten spenderar sina år på en högre höjd och utsätts för mer ljus än normalt.

Resultatet är en whisky som smakar som Jack Daniel, men mer raffinerad. Du hittar smörskottsnotor och en lång yta av rostat ek som är överraskande bra för en 100-viss whisky. För fans av varumärket kommer det att bli en riktig (men tillfällig) behandling, och 1-litersflaskorna kommer att ställa dig tillbaka nästan 100 dollar.

Jack Daniel Dricks Recept

Jack Daniel är en av de mångsidiga whiskyerna som kommer att fungera i nästan vilken cocktail som helst. Om receptet helt enkelt säger "whisky", ge JD ett skott.

Här är några drinkar som specifikt kräver Jack Daniel's ...

Mer Jack Daniel's Recept

Jack Daniel är den perfekta whiskyen för matlagning och det är särskilt användbart i marinader och såser. Märket säljer även sin egen grillsås. Här är några recept att prova ...

Om Jack Daniens Tennessee Whisky

Redigerad av Colleen Graham