Grillad Paneer i Tandoori krydda recept

I detta vegetariska tandoori-inspirerade receptet är paneer belagd i en yoghurt sås, smothered i tandoori kryddor, och grillad på spettar bara tills lätt förkolnade. Servera upp det med extra sås. Yum!

Visste du inte att du kan grilla paneer? Du kan faktiskt! Gilla den traditionella grekiska halloumi-ost , fungerar indisk grillad paneer bra på din inomhus- eller utomhusgrill, eftersom den blir lättkollad istället för att smälta bort som andra ostar. Om du aldrig har provat att grilla ost innan, är du ute efter en riktig behandling med detta tandoori-kryddade grillade paneerrecept.

De flesta större livsmedelsbutiker (som hela livsmedel eller större oberoende livsmedelsbutiker) kommer att beställa paneer och tandoori krydda blandningar. Du kanske också vill se om det finns en lokal indisk importaffär i ditt område.

Behöver du ett vegan tandoori grill recept? Prova att byta ut panelen för tofu och använd en vegansk sojayoghurt för marinaden istället - det kommer fortfarande att vara utsökt och färgstarkt tack vare den starka tandoori-smaken av kryddor, vilket är där den verkliga smaken kommer ifrån. Njut av!

Det här grillade paneerreceptet är vegetariskt och glutenfritt (men kontrollera ingredienserna på din kryddablandning för att se till att det inte finns några dolda tillsatser för att vara säker om det behövs).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vispa yoghurt, tandoori kryddblandning och cayennepeppar i en bred, ytlig skål eller behållare. Tillsätt den hackade panelen, belägg den väl med yoghurtsås.
  2. Låt panelen marinera i minst en timme, och om du har tiden, lite längre. Kontrollera osten en eller två gånger för att försäkra dig om att den fortfarande är täckt med sås och vrid eller lägg på den igen en eller två gånger efter behov.
  3. Förvärm en inomhus- eller utomhusgrill till medellång värme. Skewer paneer på blöta bambuskivor , och grilla i 5 till 7 minuter, eller tills det är lättförkolat, belägga väl med extra sås.
  1. Servera din grillad paneer drizzled med extra sås, eller servera extra sås på sidan för doppning.

Du kan också göra paneer kabobs genom att lägga till olika ingredienser till bambusspettarna. Välj grönsaker som tar ungefär samma tid att laga mat som paneer. Bunkepinnar, kvartartade söta lökar och svampar är traditionella grillingredienser som alla skulle fungera bra.