Raw Vegan Kale och Orange Sallad

Denna råa vegan orange och kale sallad receptet är ett snabbt och enkelt sätt att njuta av råkål. Kale har så mycket i det som är bra för dig, det är särskilt högt i vitaminerna K, A och C. Det finns obegränsade sätt att njuta av kale sallad. Jag gillar det lite söt, lite kryddig, med precis rätt mängd saltighet. Massera dressingen i de råa kala bladen med händerna kommer att garantera jämn beläggning och är det bästa sättet att göra denna sallad. Ju längre du lät maträtten sitta innan du äter, desto mer kommer kalen att göra, vilket gör det lättare att tugga. Du kommer bli förvånad över hur mycket kale kommer att minska efter bara en timme i kylskåpet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Håll varje blad av kale och riva små bitar av bitar av gröna av stammen och hämta dem i en skål.
  2. Tillsätt apelsin och lime juice, olja, agave, vitlök, salt och cayenne till skålen och massera ingredienserna i kalkens blad i minst 2 minuter. Låt antingen kalen sitta och marinera (i 30 minuter över natten i kylskåpet) eller distribuera till tallrikar och topp med mandariner, currants och riven morot. Njut av din råkalsalad!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 288
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 225 mg
kolhydrater 60 g
Kostfiber 12 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)