Traditionell polsk påsk Babka Recept (Babka Wielkanocna)

Detta polska påskbaby receptet firar återkomsten av ägget till kosten efter striktets snedställningar snabbt. Enbart 15 äggulor finns i detta traditionella recept! För ett lägre kolesterol, enstegsrecept, försök med denna enkla babka .

Babka är en oumbärlig del av en polsk påskfest och finns i andra kök, inklusive ukrainska där det tar en lång form som liknar en rysk kulich . Här är fler östeuropeiska babka recept .

Bröd är en oumbärlig del av semestermåltider och ceremoniella riter i varje kultur som du kan se från dessa påskbröd recept i östra Europa och dessa påsk bröd recept runt om i världen .

Om du undrar vad du ska göra med 15 äggvita kvarstår från detta recept, försök frysa äggvita eller använda dem i detta meringue torte recept .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skal mjölk och häll i en stor skål eller stativblandare skål försedd med paddle fästet. Tillsätt 3/4 kopp mjölet, blanda väl. Häftigt.
  2. Lös upp jäst i ljummet vatten och låt stå i 5 minuter. Tillsätt 1 matsked socker och låt stå 5 minuter. Tillsätt till kyld mjölkblandning, kombinerar väl. Täck och låt stigas tills det fördubblats.
  3. I en separat stor skål, kombinera salt och äggulor och slå till tjock och citronfärgad, ca 5 minuter. Tillsätt resterande socker och extrakt, blanda väl. Kombinera äggblandningen med riserad jästmjölksblandning och slå ordentligt.
  1. Tillsätt kvarvarande mjöl och slog kraftigt i 10 minuter eller 7 minuter med hjälp av en träsked med paddelfästet. Tillsätt smör och fortsätt att slå ytterligare 7 till 10 minuter.
  2. Slå i kandad skal, mandel och russin. Degen kommer att vara kladdig. Motstå frestelsen att lägga till mer mjöl. Se anteckningen nedan.
  3. Skrapa ner sidor, täcka med smurt plastfolie och låt upphöjas tills det fördubblats i samma skål. Kasta ner degen och låt upp igen tills det fördubblats.
  4. Belägga generöst en 12-tums räfflad babka-pan eller -rör, eller Turks huvudform (turbanform) med matlagningsspray. Kasta ner degen och överför till tillagad panna med lite fuktade händer. Täck och låt stiga 1 timme eller tills degen fyller pannan. Värm ugnen till 350 F.
  5. Baka ca 50 minuter eller tills en direktläs termometer registrerar 190 F eller tandpetare kommer ut ren.
  6. Kyl i 10 minuter och vänd på racket för att svalna helt. Lämna vanligt eller damm med konditorisocker, eller drizzle med en platt glasis om så önskas, men det är inte traditionellt.

Obs: Lägg inte till mer mjöl. Det är det som håller detta kors mellan en tårta och ett brödljus. Använd lite fuktade händer för att hantera den klibbiga degen när du överför den från skålen till pannorna, etc. Det kommer aldrig att bli "otrevligt".

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 519
Totalt fett 31 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 204 mg
Natrium 1,119 mg
kolhydrater 50 g
Kostfiber 5 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)