Mizu Yokan Recept

Mizu Yokan är en traditionell japansk efterrätt, eller wagashi, som det är känt i japansk mat. Yokan är en allmän term som hänvisar till denna gelé efterrätt gjord av röda azukibönor, agar och socker. De röda azukibönorna är i form av tsubuan (smidig röd bönpasta) eller koshian (grov röd bönpasta). I andra varianter av yokan ersätts de röda bönorna med en vit njureböna pasta som är känd som shiro-an. Yokan är vanligtvis gjuten i ett långt rektangulärt block som sedan skivas före servering.

Mizu Yokan är en typ av yokan som har en högre vattenhalt än traditionell yokan. Det kyls ofta och serveras under de varmare sommarmånaderna och är en ganska uppfriskande efterrätt .

Det finns flera smaksvarianter av yokan och mizu yokan. Exempel på ytterligare ingredienser inkluderar livsmedel som hackade kastanjer, sötpotatis och frukter. En annan populär smakstillverkning är grönt te eller matchapulver .

Recept Tips

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered gelatinblandningen.
  2. I en stor skål suga den torkade kanten (agaragar) i vatten i en timme eller tills den mjukas.
  3. Ta bort kanten från vatten och kläm den mjuka kanten för att avlägsna överskott av vatten.
  4. Använd dina händer, riva kanten i små bitar.
  5. I en mediumpanna läggs kantenbitarna eller kantenpulverna med 1 1/4 kopp vatten och koka, var noga med att rör om ständigt. Vrid ner värmen till lågt. Simmera tills kanten löser sig helt. Se till att du rör om kanten och vattnet.
  1. Därefter tillsätt socker och rör om.
  2. Lägg till färdiga söta röda bönpasta (anko eller koshian). Rör ständigt och se till att bönpastaen späds i agaragar och vattenblandning. Fortsätt att simma tills blandningen tjocknar. Avlägsna från värme.
  3. Häll blandningen i en tunn rektangulär plastbehållare. Låt det svalna till rumstemperatur och förvara sedan i kylskåpet för att kyla. Mizu yokan ska bli fast.
  4. Skär mizu yokan i små kvarter och servera kylda.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 588
Totalt fett 23 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 67 mg
Natrium 1 519 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 0 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)