Real Texas Chili: den äkta artikeln

Texas hävdar mycket på chili. Oavsett om det för första gången introducerades av spanska invandrare till San Antonio i 18th century eller konfronterade på 1800-talet av cowboy kockar på Texas boskapsdrifter för att täcka upp smaken av ibland nästan oätliga intervall kött till hands, det är en Texas-historia. Såklart håller deras idé om en skål röd så nära som möjligt till dikterna för dessa legender. Om det inte är äkta är det inte Texas chili.

Så vad är skillnaden mellan ett riktigt Texas chili recept och andra chili recept? Vad gör det äkta? Gemensam kunskap i Texas säger att reella chilipreparat använder kubad bitar kött istället för nötkött och inte heller kräver bönor. Klipp chucken i kuber ger detta chilirecept en mer grytaliknande konsistens än de vanligaste köttfärsrecepten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smör biffen i oljan i en stor kruka över medelhög värme tills den är brunad. Gör det i partier om det behövs.
  2. När nötköttet är bruntat, lägg löken till potten och sautera i 5 minuter. Tillsätt vitlök och majsmjöl och koka i 1 minut.
  3. Tillsätt alla resterande ingredienser och koka, sänk värmen till låg och sjuda i 1 1/2 timme, rör om ibland. Tillsätt vatten som chili kokar för att göra det tjockare eller tunnare, efter önskemål.

Leftover Ideas

Det är lätt att göra ett stort parti Texas chili så att du har smaskiga rester i ett par dagar. Plus sitter över natten i kylskåpet kan smakerna verkligen blomstra, och det är ofta ännu bättre än när de först kokas.

Förutom att bara servera igen med vanliga tillbehör av tortillas eller kakor och ost, kan du göra en helt ny måltid. För lätt och snabbt äter på en veckodag, använd överblivna chili som köttpåfyllning för enchiladas, empanadas eller tacos. Det fungerar särskilt bra eftersom det inte innehåller bönor. Eller rör i makaroner och ost för hemtrevlig komfortmat. För en helt ohälsosam men väldigt tillfredsställande - om skuldbelastad - måltid, gör chilihundar, med bunkarna öppna, hålla kokta varmkorv och toppade med en generös choparddocka täckt med strimlad cheddar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 407
Totalt fett 23 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 118 mg
Natrium 755 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 3 g
Protein 40 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)