The Belmont Breeze Recept

Dale DeGroff skapade Belmont Breeze 1998 för att fungera som den officiella drinken av Belmont Stakes. Den ersatte White Carnation och har sedan ersatts av Belmont Jewel . Det tar inte på något sätt bort från denna dryckes storhet.

Belmont Breeze är en rolig och lätt fruktig cocktail med en bourbon och sherry bas. Det är lätt att blanda upp och är en cocktail som du kan njuta av bortom en dag att titta på hästarna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skaka alla ingredienser med is i en cocktailskakare.
  2. Stam i ett kylt cocktailglas .
  3. Garnera med en ny mintkvist och apelsinskal .

(Recept Courtesy: Dale DeGroff)

Nyligen uppdaterade DeGroff Belmont Breeze-receptet och det är lika gott som originalet. Belmont Breeze nr 2 har rugwhisky, Pedro Ximenez Sherry och DeGroffs egna Pimento bitters. Det hoppar också tranbär och sirap och väljer för mer apelsinjuice.

Fler tips för att göra en Belmont Breeze

Whisky. Bourbon eller rågwhisky , vilken ska du välja? Verkligen är antingen ett bra alternativ. Det här är speciellt sant nu när rug har kommit tillbaka och vi kan enkelt hitta några bra märken igen. Gå med vad du än har i baren eller oss denna cocktail som en ursäkt för att prova något nytt.

Sherry. Sherry är en spansk stil av starkat vin och det är ett fantastiskt tillskott till denna drink. Det är intressant att notera att i det nya receptet byter DeGroff från en medium torr sherry till Pedro Ximenez, som är en av de sötaste.

Endera skulle göra ett bra val i detta recept. Amontillado eller Oloroso är de rikare sorterna som passar för detta Belmont Breeze-recept. Fino blir den torraste sherry du hittar.

Fruktjuice. Var uppmärksam när du häller var och en av de tre fruktjuicerna, särskilt apelsin och tranbär. Detta är inte tänkt att vara en av de långa, superfruktiga cocktailerna som Madras eller Sea Breeze . I stället är de bara accenter som inte ska maskera whisky och sherry.

Mynten. Samma sak kan sägas om mängden mynt för Belmont Breeze. Var många mintcocktails som Mojito eller Mint Julep, säger vanligtvis en "kvist" mint, är DeGroff mycket specifik. Genom att använda bara fyra eller fem mintblad, behåller drycken en fin balans. Kom ihåg att det inte nödvändigtvis är en "mintcocktail", det är en "cocktail med mynta".

Hur stark är Belmont Breeze?

Perfekt för en dag på racerbanan, är Belmont Breeze en ganska mild cocktail.

När den tillverkas med en 80-viss whisky, har den en alkoholhalt på cirka 16 procent ABV (32 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 169
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 13 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)