Southwestern Chicken and Rice Bake

Detta är en lätt och välsmakande kycklingmåltid, perfekt för en hektisk dag. Denna sydvästliga kycklinggryta är gjord med tärnad kyckling, svarta bönor och majs, kokt ris och kryddor, tillsammans med en lätt hemlagad sås och extra osttillägg.

Se även
Kyckling och Ris Skillet
Bakad kyckling och ris med Cheddarost
Lätt kyckling och broccoli gryta

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, kombinera ris, kyckling, bönor, majs, tomater, koriander, kummin, vitlökpulver , oregano, chilipulver och varm peppar. Rör för att blanda.
  2. Smält smör i en kastrull över medium låg värme; rör om mjöl tills det är väl blandat och bubbligt. Blanda gradvis i mjölk, kycklingbuljong och salt och peppar. Koka, omrör hela tiden tills den är tjock och bubbel. Rör om i riset och kycklingblandningen. Smak och justera krydda, tillsätt mer salt och / eller peppar efter behov.
  1. Sked in i en lätt smörad 2-kvarts gryta.
  2. Baka vid 350 grader F i 25 till 30 minuter, eller tills bubbla. Stryk om så önskas med osten ca 5 till 8 minuter innan du är färdig.
  3. Servera med en gräddfil och hackade gröna lökar och tomater, om så önskas.

Serverar 6.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 984
Totalt fett 32 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 117 mg
Natrium 694 mg
kolhydrater 124 g
Kostfiber 18 g
Protein 52 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)