Vad är Bourbon Whisky?

Bourbon Whisky Regulations och Definitioner

Bourbon whisky är Amerikas ursprungliga ande och är en av de mest populära stilarna av whisky idag. Det är också en av de mest kontrollerade och reglerade destillerade spriten och för att börja uppskatta fullt av bourbon är det viktigt att veta hur det produceras och hur det hänför sig till slutprodukten i ditt glas.

Bourbon måste tillverkas av minst 51% majsmjöl.

Majs bidrar med märkbar söthet till slutprodukten och utgör ofta en mycket större andel av mashräkningen i en bourbon whisky.

Andra korn som används för att runda ut mashräkningen inkluderar råg, korn och vete.

Bourbon måste vara en produkt från USA.

Vissa tror att bourbon endast kan produceras i Kentucky, men det är felaktigt. Medan den stora majoriteten av bourbon tillverkas i Kentucky, kan alla stater i USA producera bourbon.

Det finns ett antal anmärkningsvärda bourbons som produceras i hela landet, inklusive Washington State's Dry Fly Bourbon 101 , Iowa Cedar Ridge Bourbon och Finger Lakes Distilling's McKenzie Bourbon Whiskey från New York.

Bourbon måste destilleras med högst 160 bevis (80% ABV).

Genom att hålla destillationssäkra låga får fler congeners stanna kvar i slutprodukten, vilket resulterar i mer komplexa smaker.

Bourbon måste lagras i högst 125 bevis (62,5% ABV) i nya ekfat.

Observera att detta innebär att vatten läggs till tillsammans med den vita whiskyen från den stillbild som uppfyller detta krav.

Detta öppnar vidare bourbonen och gör det möjligt för fatvarorna att förbättra slutprodukten.

Nya förkolnade ekfat är nyckeln till produktionen av bourbon och ingen whisky med etiketten på bourbon kan åldras i något annat fat. Early Times är ett perfekt exempel på en whisky som måste byta etiketter på grund av denna regel.

Eftersom de inte kan återanvändas för bourbon, när tapparna töms används de ofta av producenter av andra typer av whisky och sprit .

Bourbon måste flaskas med inte mindre än 80 bevis (40% ABV), med inget tillsatt utom rent vatten.

Att föra ett bourbon till rätt bevis för maximal njutning är en av de viktigaste destillatörernas uppgifter. Några bourbons är roliga vid cask styrka, medan andra behöver sänkas för att maximera deras potential.

Raffinera definitionen av Bourbon

Även om dessa regler är mycket finjusterade för att definiera vad bourbon är och vad som inte kan märkas som bourbon, finns det fortfarande några frågor att besvara.

Hur lång tid behöver Bourbon åldras?

Reglerna kräver att bourbon ska åldras i nya amerikanska ekfat , det sägs ingenting om hur länge bourbon ska vara åldrat i fat.

En skrupelfri destillator kan åldras bourbon i 1 dag i en cask och kallar lagligen det bourbon. Lyckligtvis måste varje bourbon som är yngre än två år ange hur länge den åldrats på etiketten.

Vad är Straight Bourbon?

Om man ser ordet rakt bourbon , indikerar det att bourbon i flaskan var åldrat minst 2 år i nya amerikanska ekfat.

Vad om Bottled-In-Bond Bourbon?

Leveranserna i flaska är produkt av 1 destilleri under 1 destillationssäsong. Dessa whiskyer måste vara åldrade minst 4 år och flaska minst 100 bevis (50% ABV).

Hur hamnar smaksatta bönor?

Bourbon, enligt definitionen ovan, kan inte ha några tillsatser utom vatten. I processen att tillverka smaksatta whisky tillsätts ett antal ingredienser och smakämnen, vilket sedan tar dem ur den juridiska definitionen av bourbon .

Även om dessa smakade whiskyer kan ha en bourbon-bas, märks de ofta som en whiskylikör (likör som kommer från sötningsmedel som ofta läggs till i processen) . Jim Beam Apple är ett perfekt exempel.

Redigerad av Colleen Graham