Thai Weeping Tiger Grillad nötkött sallad

Denna thailändska nötköttsallad är uppkallad efter den berömda grillade nötköttskålen i Thailand, "Weeping Tiger Beef". Det finns olika historier för att säkerhetskopiera namnet, en som chilierna i såsen gjorde en tiger gråta; den andra är att en tiger grät när en jägare dödade och tog bort sin ko. Receptet kallar för lurar eller din favoritskärning av nötkött som marineras och grillas sedan och serveras över grönsaker med tomater och färska örter. Det kastas sedan med en smakande thailändsk dressing för en läcker thailändsk behandling som är perfekt för en sommar middag eller special lunch.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rör marinade ingredienser tillsammans i en kopp och sked över biffar, vrid dem för att säkerställa att alla sidor är mättade. Ställ i kylskåpet för att marinera minst 20 minuter eller upp till 4 timmar.
  2. Rör om ingredienserna i en kopp, justera fisksåsen enligt önskad nivå av saltighet. Det ska smaka snyggt med en balans mellan söt och sur, kryddig och salt.
  3. Placera gröna i en stor salladsskål och lägg till lök, tomat, koriander och mynt. Avsätta.
  1. Värm upp din grill och lätt borsta med vegetabilisk olja. Grillskivor tills de är kokta på utsidan och lite röd på insidan (i Thailand serveras denna stek ganska sällsynt på insidan). Eventuell kvarstående marinade kan borstar på efter första vridningen.
  2. Slice biff tunn och placera över salladen tillsammans med 3/4 av jordnötterna. Drizzle dressing över och kasta. Del ut i skålar eller enskilda tallrikar och lägg till en sista toppning av hackade jordnötter och koriander.

Anteckningar om gråt tiger nötkött

Denna maträtt kan också serveras med ris istället för sallad, vilket är det traditionella sättet. Om du bestämmer dig för att servera den med ris, använd dressing som en sidosås för att skedas över köttet innan du äter (se min gråtande tårta nötkött recept ). Som nämnts ovan serveras köttet var som helst från medellång sällsynt till sällsynt, så gärna grilla enligt din smak.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 931
Totalt fett 46 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 176 mg
Natrium 4,713 mg
kolhydrater 60 g
Kostfiber 10 g
Protein 79 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)