Vad är Scallions?

Dessa gröna lök kan ätas färskt eller kokt

Scallions är en mängd unga lök som även kallas gröna lök och vårlök. En scallion består av en vit bas som inte helt utvecklats till en glödlampa och långa gröna stjälkar som liknar gräslök. Både de vita och de gröna delarna används i recept och ätas både råa och kokta.

Scallions är medlem av Allium-familjen, som innehåller vitlök, lök, purjolök och skalot. Scallions växer i klumpar och utvecklar mörkgröna, ihåliga rörliknande löv.

Även om termen scallion används för flera olika typer av lökar, har den vita basen av äkta skalser rika sidor kontra avrundade (vilket skiljer början på en glödlampa som utvecklas). Det finns vanligtvis korta vita vita roten som sticker ut från botten av den vita änden.

Smak av Scallions

Scallions har en sötare, mildare smak än mogna lökar och är lite starkare än gräslök. Den vita delen har mer smak än de gröna bladen. Toppen av dessa gröna lök kan användas som ersättning för gräslök i många recept.

Välja Scallions

Scallions säljs i bunkar i snabbköpsproduktionen. Även om året är tillgängligt, är hingstar högst under våren och sommarmånaderna. De varierar i storlek från små till stora, medelstora är den bästa provsmakningen. Leta efter lök vars vita bas är fast och där de gröna ändarna är ljust färgade och styva.

Undvik några bunkar där bladen blöts och gulnar.

Matlagning Scallions

Även om skalskallar kan kokas, antingen hela eller hackade, är de kanske mest njutna färska i sallader, som crudites eller som en sista minuten toppare för såser. Scallions är en populär ingrediens i kinesisk och mexikansk matlagning och används ofta som garnering i en mängd olika recept.

Lagring av Scallions

Innan du lagrar hingstar, ta bort gummibandet och skölj gänget i kallt vatten. Torka med en pappershandduk och sätt i en fuktig pappershandduk och sätt i en plastpåse. Skallionerna kommer att förbli fräscha i kylskåps grönsakslådan upp till tre dagar.