Citronsaft: Färsk eller Flaska?

Fråga: Citronsaft: Färsk eller Flaska?

Finns det någon skillnad mellan att använda färska eller flaska citronsaft?

Svar: Jag tror att det skulle ta en mycket känslig palett att skilja mellan färsk eller flaska citronsaft, men jag använder alltid fräsch av många skäl. För det första gillar jag att vara så autentisk som möjligt. För det andra innehåller lite citronsaft konserveringsmedel, som jag försöker hålla borta från min familj.

För det tredje är det lika lätt för mig att juice en citron än häll den från flaskan.

Färska citroner kommer att hålla i upp till två veckor i kylskåpet. Köp dem med halvt dussin och om du inte använder dem kan du alltid göra ett mittstycke för ditt bord. Ingen önskan om mittpunkten? Försök att göra färsk limonad och du kommer att se var skillnaden mellan färsk och koncentrerad citronsaft kommer ifrån.

Citronzest är en undervärderad resurs. Lemonzest är bra i efterrätter och är ännu bättre med färska grönsaker! När ångande grönsaker, lägg bara en matsked citronskal till ditt vatten. Du kommer att ha en antydan citron i smaken av vilken grönsak du lagar mat. Prova med färska gröna bönor och sparris!