Bästa någonsin Thai "Weeping Tiger" Beef (Easy!)

I Thailand är denna maträtt känd som "Weeping Tiger Beef" eller "Crying Tiger Beef." Det finns olika historier för att säkerhetskopiera namnet, en som chilierna i såsen gjorde en tiger gråta; den andra är att en tiger grät när en jägare dödade och tog bort sin ko. Receptet kallar för lurfisk eller din favoritskärning av nötkött som marineras i en enkel marinaden, sedan snabbt broiled till medium-rare och skivad upp, vilket gör den extremt öm och full av smak. Det serveras sedan med en läcker sidovård som helt enkelt dyker upp med smak (bra med antingen sallad eller ris eller båda). Denna version av receptet är kokt i ugnen, men om det är tillåtet att väta kan du grilla köttet ute på din grill precis som i Thailand. NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rör marinade ingredienser tillsammans och häll över biffarna. Vänd stekarna flera gånger för att försäkra dig om att de är täckta med marinaden. Placera i kylskåp i 15-30 minuter.
  2. Medan biff marinerar, gör den medföljande såsen. Placera alla såsingredienser tillsammans i en skål och rör om. Smakspröva för en balans mellan kryddig, sur och söt. Lägg till mer fisk sås om du vill ha det saltare eller mer socker om det är för surt för din smak. Avsätta.
  1. Förvärm ugnen till "broil" inställningen ("hög" om du har val mellan hög och låg). Placera ugnsstället på den näst högsta ringen.
  2. Ta biff ut ur kylskåpet och placera det antingen på en spannmålspanna eller på ett vanligt bakplåt (jag använde ett matarkat kantat med pergamentpapper ).
  3. Broil biff ca 3-5 minuter, vrid sedan och koka ytterligare 3 till 5 minuter på andra sidan, beroende på tjocklek. För detta recept borde biffen fortfarande vara rosa i mitten. Samma sak gäller om du grillar istället för att grilla.
  4. Ta bort biffen från ugnen och skiva så tunt som möjligt. Placera på en tallrik tillsammans med den medföljande såsen och lite färskt koriander sprinklade över. NJUT AV!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 95
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3,453 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)