Potatisrör Stekt med Vallmofrö

Min man är halv bengali, så han växte upp med att äta mycket utsökt bengalsk mat. Aaloo Postu var och är fortfarande en av hans favoriträtter. Han skulle ofta fråga mig att laga honom lite. Jag kunde inte förrän när jag fick receptet från min svärfar. Jag blev positivt överraskad över hur lätt det var att förbereda denna mildt smakade men ändå mycket god maträtt. Huvudingrediensen är vallmofrön som ger Aaloo Postu sin distinkt smak. Det går väldigt bra med ett doftande, vanligt kokt, långkornigt ris som Basmati eller nyframställd, varm Chapatis eller till och med som en sidovägg med en annan curry. Potatis fryser inte bra så Aaloo Postu görs bäst och ätas färskt. Det är dock så snabbt och lätt att laga mat, det kommer att bli gjort på nolltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt postu / vallmofrö / khus khus i en skål och lägg till tillräckligt varmt vatten för att täcka det helt. Blötlägg i 5 minuter. Mala i en matberedare med en stavblender för att få en grov pasta. Du kan också använda en mortel och pestle (så är det gjort traditionellt i Bengal) men det tar tid och ansträngning! När du har markerat, behåll postu-pastaerna för att användas sen.
  2. Lägg de tärnade potatisarna i en mikrovågssäker skål och häll tillräckligt med vatten över dem för att täcka helt. Koka på hög inställning i 3-5 minuter tills nästan kokt. Håll åt sidan för senare. Om du inte har en mikrovågsugn eller inte gillar att använda en, kan du göra samma sak i en kruka med kokande vatten.
  1. Värm olja med grönsak / canola / solrosolja i en panna på medelvärme. När oljan är varm, lägg till de slitna gröna chilierna. De ska splash för lite så var mycket försiktig! För att göra skålen varmare kan du mala de gröna chilierna till en pasta. Om du använder hela gröna chili, vänta på att förstoftningen slutar efter att du har tillsatt dem till den heta oljan. När detta händer, dränera det kokande vattnet från potatiserna och lägg de potatispärlor i pannan. Rör stek tills kokt. Lägg nu salt till smak. Du kan behöva spruta lite vatten över potatisarna när de lagar mat, för att förhindra att de brinner eller håller fast i pannan.
  2. När potatisen är kokad (mjuk), stäng av värmen och lägg till postu-pasta. Rör om att blanda väl och så att alla potatisar är belagda med postpastaen. Sked i en maträtt och servera med doftande, vanligt kokt, långkornigt ris som Basmati eller nyframställda, varma Chapatis eller till och med som en rätter med karry.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 305
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 360 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 10 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)