Vad är Chili Powder? (Hint: Det är inte detsamma som Cayenne Pepper)

Förvirrande chilipulver med cayennepeppar är potentiellt en sämre kulinarisk olycka än att använda bakpulver i stället för natron . I ett fall kommer din tårta inte att stiga , men i den andra kan din torra gnid brinna någons mun ut.

Cayennepeppar är inte ett chili-pulverutbyte. Cayennepeppar är rena, grundtorkade chilier, medan chilipulver är en blandning av kryddor, varav cayenne råkar vara en.

Övriga innehållsämnen är kummin, vitlökspulver, oregano och paprika. Men förhållandet är en del cayenne till sju delar andra saker, beroende på blandningen (se nedan).

Med andra ord är cayennepeppar 8 gånger varmare än chilipulver . Om ditt recept kräver två matskedar chili-pulver och du använder två matskedar cayennepeppar istället - låt oss bara säga att det är osannolikt att du gör det misstag två gånger.

Lyckligtvis behöver du inte göra det ens en gång . Kom bara ihåg att chilipulver är en kryddblandning, medan cayennepeppar är ren värme. Om du vill ha en mnemonic enhet, kom ihåg att ordet cayenne har bokstaven Y i det, som i " varför är min mun i brand just nu?" (Nej, det är inte den mest eleganta mnemonicen, men det kommer att fungera, vilket är det som betyder något.)

Om ett recept du förbereder samtal för chili-pulver och du inte har några, skulle följande blandning vara ett bra chili-pulverbyte:

Chili Pulver Recept

Blanda ingredienserna tills de är väl blandade och du är redo att gå. Detta kommer att göra lite mindre än 3 msk chili pulver. Dubbel om du behöver mer. Förvara i en lufttät behållare.

Självklart är detta recept bara användbart i den specifika situationen där du är ute av chilipulver men du har gott om de andra fem ingredienserna.

Trots det kan det vara upplysande att se vad chilipulver är, vilka ingredienser det består av och i vilka proportioner.

Som du kan se är den mest framträdande ingrediensen kummin . Tillsammans fyller kummin och vitlökspulver helt hälften av blandningen. Vad du kan dra slutsatsen är att chilipulver inte är särskilt varmt. Således kommer inte chili-pulver ensam att vara den primära källan till värme i din chili eller tacos. Det är mer som värme.

Självklart, om du gör ditt eget chilipulver kan du göra det så varmt som du vill. Kom dock ihåg att vissa recept kallar chili powder PLUS extra cayenne, så du kanske måste göra några ändringar.

Slutligen innehåller vissa köpta chilipulver salt. Men när det gäller salt, är det bäst att kunna styra hur mycket som går in i en maträtt oberoende av de andra kryddorna. Därför finns det inget salt i ovanstående blandning. Krydda din maträtt med Kosher salt mot slutet av tillagningen. Och var noga med att smaka!