Thai Rejong Kokos Curry Recept

Planerar att få vänner över? Servera dem här speciella curry och du kommer att ha vänner för livet! Currysåsen är så läcker, men lätt att göra. Den hemliga ingrediensen i denna curry är en antydan till tomat i en annars grundläggande gul curry, som gifter sig vackert med räkor. Också bidra till denna överdådiga curry är ananasbitar (färsk eller konserverad) plus kokosmjölk och torr rostade kokosnöt för en tropisk smakande thailändsk curry som du kommer att vilja göra om och om igen.

Vad du behöver

Hur man gör det

För instruktioner om hur man köper och förbereder färsk ananas, se min: Hur man skär en ananas.

  1. Placera alla currysåsingredienser - förutom kalkbladet - tillsammans i en matberedare, mixer eller storhackare och bearbeta bra. eller helt enkelt vispa ingredienserna tillsammans och rör om att kombinera.
  2. Häll sås i en wok eller en djup kruka på spisen. Tillsätt kaffir lime blad, och vrid värmen upp till medelhög.
  1. Rör ibland. När såsen når en koka, sätt ner värmen till medium. Tillsätt ananasbitar, körsbärstomater och räkor, omrörning för att införliva. Simmera i 6-8 minuter, eller tills räkan blir rosa och se blommig ut.
  2. Avlägsna från värme och täcka med ett lock för att hålla varma medan du rosta kokosnoten.
  3. Placera torrkrossad kokosnöt (sötad eller osötad, efter önskemål) i en torr stekpanna över medelhög. "Torra stek" kokosnoten, omrör hela tiden tills den blir gyllenbrun och är doftande. Överför till en liten skål. Tips: Kokosnöt brinner lätt, så var noga med att hålla med den medan den rostar. Avlägsna omedelbart från pannan när den rostade, eller värmen från pannan fortsätter att skåda den.
  4. Tillsätt 1/2 rostat kokosnöt till curry, omrör för att införliva.
  5. Gör ett smakprov för salt och sötma, tillsätt mer fisksås om det inte är tillräckligt salt och mer socker om du gillar det sötare. Du kan också lägga till mer färsk chili eller chili sås om du gillar det spicier.
  6. För att servera, överför curry till en serveringsskål. Stänk resten av den rostade kokosnoten över toppen, plus lite färsk koriander. Servera med massor av thailändsk jasminris och njut!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 560
Totalt fett 36 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 548 mg
kolhydrater 59 g
Kostfiber 15 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)