Vad är Currysås? Hur man använder det och hur man gör det

Dessa dagar har curry blivit en internationell maträtt som serveras på många sätt. Om du är intresserad av att utöka din kulinariska kunskap eller färdigheter, vill du definitivt utforska alla olika typer av karrysåser och hur du använder dem.

Currysås är en av de mest smakfulla av alla såser som finns och utgör grunden för ett oändligt antal läckert komplexa rätter över hela världen.

Indiska currysåser är världsberömda för sina eldvärme och robusta smaker. Thai curry är också känd för att vara kryddig men tenderar att ha en starkare kokosnöt smak än indiska. Varje land i Sydostasien har sin egen karry.

Currysåser och Pastor - Vad är skillnaden?

Thailändska och indiska karry är antingen gjorda av en currysås eller från vad som kallas currypasta. Currypasta är i grunden en blandning av olika torra kryddor och färska örter som alla kombineras i en matprocessor eller pestle & mortar för att göra en tjock kryddpasta.

Att skapa en karrysås ur en pasta, allt du behöver göra är att lägga till vätska; Normalt används en kombination av kyckling- eller grönsakslager och kokosmjölk i thailändska karriär, medan indiska karriärer kan kräva grädde, gräddfil, yoghurt eller mjölk utöver lagret. Både thailändska och indiska curry pastas finns i burken eller badkaret i de flesta stormarknader, även om de bästa provsmakningarna fortfarande görs hemma i ditt eget kök.

Hur man gör Curry Paste

De flesta thailändska curries kommer i tre huvudfärger: gul , grön och röd , var och en med sina egna recept och processer. Observera att indisk curry pasta och såser tenderar att antingen vara gul i utseende eller en djupröd till mörkbrun, ofta beroende på vilken typ av kött eller grönsaker curry innehåller liksom typen av karrypulver / kryddblandning som används.

Hur man gör en god curry

De bästa karriärerna är gjorda av en kombination av både torra och färska ingredienser. Vissa är gjorda av en currypasta medan andra kallar för currypulver bland andra ingredienser. Det finns ingen rätt eller fel sätt att göra curry, men det hjälper till att ha ett bra recept och inkludera alla ingredienser som krävs. Använd dina smaksprutor och justera den färdiga maträtten enligt din smak.