Vad är kokosmjölk?

Mjölk, kräm och vatten: Tre mycket olika kokosnötprodukter

Med kokosnötsvatten är allt raseri i fitnessvärlden och kokosnötolja som njuter av en omprövning av näringsmässiga fördelar, det är kanske svårare än någonsin för konsumenterna att tränga in i det hårda håriga skalet av kokosnöt för att få klarhet. Före uppkomsten av kokosnötens hälsa var den mest populära kokosnötprodukten i USA kokosmjölk. Vad är det, och är det så bra för dig som andra kokosnötderivat?

Vad är kokosmjölk?

Om du någonsin har öppnat en färsk kokosnöt, har du sett den tunna, kokosnöt "juice" eller vatten som har en liten mandelsmak. Detta kokosnötvatten konsumeras som en drink som är färsk från kokosnoten av många, och den kan också användas i recept. Men kokosmjölk är helt annorlunda och är en bearbetad receptrediens eller dryck gjord av köttet av en mogen eller brun, kokosnöt. Korrekt gjort, den har liten kokosnöt smak och är inte söt. Det gör en idealisk ersättning för mjölk i kaffe eller te, och kan läggas till tropiska recept som curries och ris. Gjort hemma är det 17-24% fet.

Hur man gör kokosmjölk

Den rika, krämiga smaken av kokosmjölk härrör från den höga procentandelen kokosnötoljor i köttet. För att göra kokosmjölk, kryddas köttet och blandas med vatten. Mashen simmas och spänns sedan genom cheesecloth och klämmer ut så mycket av massans essens som möjligt.

Det är inte svårt att göra kokosmjölk hemma, men det finns oftast konserverad. I Asien och några tropiska länder finns konserverad kokosmjölk i flera kvaliteter, från tunn till tjock. Den tunna mjölken är lägre i fett, med mindre kokoskräm och används i soppor. Den tjockare mjölken, som även kan klistra liknande konsistens, används för curries och torra preparat.

Oavsett om det gjordes friskt från en burk, bör kokosmjölk förbrukas strax efter öppnandet, eftersom det förstörs snabbt.

Kokoskräm

På kort tid kommer kokosmjölk att separera, med den rikare grädden som stiger till toppen. Detta är inte en indikation på förstörelse. Vissa tillverkare av kokosmjölk tillsätter emulgeringsmedel för att hålla krämigheten hos produkten intakt. skakning kan också omfördela grädden. Om så önskas kan kokoskräm användas ensam för rika preparat, såsom piña colada cocktail. Sötad kokoskräm är ett populärt tillskott till alkoholhaltiga tropiska drycker.

Kokosnötter och hälsa

Kokosmjölk innehåller en stor andel laurinsyra, ett mättat fett som ökar blodkolesterolhalten. Därför rekommenderar de flesta hälsovårdsmyndigheterna mot överkonsumtion av kokosmjölk. Skeptiker menar dock att kokosmjölk är rik på medelhaltiga fettsyror (MCFA), som kroppen behandlar annorlunda än andra mättade fetter. MCFA kan hjälpa till att främja viktminskning utan att höja kolesterolnivåerna.

Mer om kokosnötter och kokosnötrecept:

Val av kokosnöt och förvaring
• Kokos former och tillgänglighet
• Kokoshistoria
Coconut Lore och Legends
Kokoskrämrecept
Kokosmjölkrecept
• Hur Toast Kokosnöt
Kokosberedningar