En rik och krämig stovetop rispuddingrecept

Jag kan inte tänka på ett bättre sätt att använda överblivet kokt ris än detta stovetop rispudding recept. Det är ren komfortmat i varje bit. Rik och krämig, denna rispudding kommer att värma dig från insidan ut.

Stovetop Rispudding: Förberedelser Tips

Det finns många olika sätt att förbereda rispudding. Varje land och region i världen verkar ha sin egen variation med olika kryddor och ingredienser för att lägga till sötma.

Missa inte: 9 Rispuddingrecept som gör din munvatten

Även om det här receptet kräver fullmjölk, kan du skumma mjölk eller mandelmjölk om du föredrar det. Det kommer inte vara lika rika, men rispudding kommer fortfarande att smaka gott. För variation, försök att använda sötta torkade tranbär eller körsbär i stället för russinerna.

Indiska rispudding recept kräver långkornigt ris som Basmati och använd inte ägg eller vanilj extrakt - istället används kokosmjölk, socker, kardemumma och rosenvatten. I traditionell kinesisk matlagning har rispudding en gelatinisk kvalitet eftersom den använder rismjöl, vetestärkelse och rödböna. Persisk rispudding är mjölkfri och använder rik aromatisk saffran, kardemumma, kanel, mandel och garnerad med pistaschmandlar. Receptet nedan är inte så nära som exotiskt och kan göras med vilken typ av kokt vitt ris, men tillsättningen av ägget ger en rik krämighet som du inte kan få i något annat recept. Det är ett enkelt och snabbt recept som kan göras i några korta steg.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera 1-1 / 2 koppar mjölken i en medium (3-kvarts) kastrull över medelvärme. Varm tills bubblor börjar bilda runt kanterna, håll koll på kaminen - om mjölken börjar koka, sätt på värmen innan den kokar över.
  2. Tillsätt det kokta riset och sockret och vrid värmen ner till medium låg. Låt rispudden simma, täckt, i 15-20 minuter.
  3. Rör om den återstående mjölken, det slagna ägget, smöret, vanilj, kanel och russin. Koka i flera minuter, omrör hela tiden tills rispudding förtjockas.
  1. Garnera med en strö kanel och servera omedelbart.

Denna maträtt är läcker nästa dag, därför gör jag alltid dubbla partier. Du kanske vill lägga till ytterligare 1/2 kopp mjölk innan du överför pudding till kylskåpet, eftersom riset fortsätter att suga upp vätskor under hela tiden det är i kylskåpet.

Missa inte: gammaldags rispuddingrecept med havregrynstopp

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 402
Totalt fett 11 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 169 mg
Natrium 97 mg
kolhydrater 65 g
Kostfiber 2 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)