Spicy Black Eyed Peas med tomater och paprika

Tomater, bacon, lök och en mängd olika paprika smakar dessa läckra svartögda ärtor. Skålen är gjord med konserverad svartögd ärtor, så det är en snap att förbereda.

Oavsett om du gör denna maträtt till en traditionell nyårsdags middag eller som en maträtt för en daglig måltid, är det säkert att behaga. Servera ärterna med kilar nybakad majsbröd för en fantastisk måltid.

Du kontrollerar spiciness av denna maträtt. Lägg till några hackade jalapeno paprika för mer värme, eller tillsätt lite extra cayenne till blandningen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor, stor stekpanna eller sautpanna, laga bacon tills fett har gjorts .
  2. Med en skivad sked, överför bacon till en stor holländsk ugn eller stockpot; rör i 3 burkar med svartögda ärter.
  3. Till bacondryckningarna i stekpannan läggs de hackade lökarna, gröna och röda peppar och selleri. Koka, rör om tills löken är genomskinlig och grönsakerna är ömma.
  4. Överför den kokta lök- och pepparblandningen till den nederländska ugnen och tillsätt sedan de tärnade tomaterna, hackade milda chili peppar och hackade jalapeno paprika, om de används.
  1. Koka upp blandningen över medium värme. Minska värmen till låg; täck och simma i 30 till 40 minuter.
  2. Tillsätt salt och nymalt svartpeppar till smak. Tillsätt 1/2 till 1 tsk jordad cayennepeppar, om så önskas, för spicier ärtor.
  3. Servera dessa läckra kryddiga ärtor varma med nybakad majsbröd.

Ger 8 generösa portioner.

* Du kan ersätta tre 10 uns burkar tomater med gröna chili peppar (mild eller varm) eller två 14,5-uns burkar av täta chili-stiltomater för de två burkarna av tärnade tomater och släppa burken av hackade milda gröna chili peppar .

** Om så önskas, använd färsk finhackad jalapeno peppar i stället för betade jalapeno paprika.

Reader förslag

"Min man och jag letade efter ett svartögat ärtorrecept, eftersom det skulle vara lycka till att äta dem på nyårsdagen. Han valde den här på grund av bacon och också för att syltad jalapenos lät intressant. Receptet är precis som noterat, för det mesta. Vi använde 12 ounce bacon och kokade det bra, smulde det i pannan. Vi använde också torkade svartögda ärter som vi mjukade först enligt anvisningarna på väskan. munnen vattnade. Samtliga smaker anmälde underbart och alla älskade det! Det kommer definitivt att bli vårt nyårstradition. Vi serverade det med konserverad sydlig stil och Marie Callenders majsbröd med honungsmör. " SF

Du kanske också gillar detta recept .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 323
Totalt fett 12 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 566 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 12 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)