Thai Greatest Halibut!

Detta thailändska receptet på grillat hälleflundra är enkelt och gott. Andra typer av fisk arbetar också med detta recept, oavsett biffar eller filéer, tunga eller lax. Grillad fisk är inte så svår som det verkar, speciellt hälleflundra som lagar lätt på grillen utan att falla ihop. Den thailändska marinaden sätts ihop om några minuter, och som en bonus fördubblas den som en glasyr / doppsås. Detta fiskrecept gör en snabb och enkel måltid för varje dag, men är också elegant nog att servera vid din nästa grill eller cookout. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla marinade / såsingredienser tillsammans i en skål och rör om för att lösa upp sockret.
  2. Skölj fisken och klappa torr. Placera i en platt bakfat (som en glaslasagne-typ gryta maträtt) och häll 1/3 av marinaden / såsen över. Spara resten för senare.
  3. Vänd fisken flera gånger, se till att alla ytor är täckta i sås. Tillåt att marinera minst 10 minuter, eller upp till 24 timmar i förväg (täckt och kylt) om du förbereder dig för ett middagsfest.
  1. Förbered grillen genom att borsta med lite olja - det här hjälper till att förhindra att du sticker . Om du använder en fiskbur för att grilla, var noga med att också olja de inre ytorna på buret.
  2. Grillningstips: Grilla fisken i minst 3 minuter per sida innan du försöker vrida den - det kommer också att förhindra att du sticker. För att kontrollera om din fisk är tillagad: Sätt in en gaffel i den tjockaste delen av biffen och dra försiktigt köttet ifrån varandra. Om det inre köttet fortfarande är genomskinligt och tätt (inte fläckigt), kräver fisken fortfarande några få minuter tillagningstid. När det är färdigt kommer det inre köttet att vara ogenomskinligt och flakas lätt.
  3. För att servera, värm upp extra marinade / sås som du reserverat tidigare. Du behöver inte koka det - bara värma upp det (5 minuter över medelvärme är nog). Servera fisken varm av grillen med extra sås som ett dopp på sidan. Eller plåta upp fisken och sked såsen över. Om så önskas, garnera med en sprinkling av färsk koriander och servera med jasmin-doft ris. NJUT AV!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 187
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 48 mg
Natrium 2,199 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)