Charlene Super Easy Mango Kulfi Recept

Letar du efter en enkel efterrätt att göra det är lite vanligt? Detta mango kulfi recept är en mango glass som är vanlig i Indien. Receptet är enkelt, plus barn kan hjälpa till att förbereda det.

Kulfi är en populär indisk efterrätt som är vanlig inte bara i hela Indien, men i Mellanöstern, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Burma och Bangladesh. Restauranger i östra Asien, Nordamerika, Australien och Europa erbjuder det också.

Även om det kallas indisk glass, är det lite annorlunda än glass. Eftersom kulfi inte piskas, skapar den en tät struktur. Kulfi är mer tät och krämigare än glass. Som sådan tar det längre tid att smälta än traditionell glass. Kulfi är vanligtvis smaksatt med vanilj, ros, mango, kardemumma, saffran och pistasch, men även andra smaker som avokado, jordnöts, äpple och jordgubbar erbjuds också. Vissa människor serverar det med faloodeh eller vermicelli nudlar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort mango-massan försiktigt. Se till att du inte använder konserverade mango.
  2. Lägg alla ingredienserna i en mixer och blanda dem tills de är helt släta.
  3. Häll isblandningen i formar eller skålar, eller i en stor skål och frys den tills den är nästan inställd.
  4. Ta bort skålen eller skålarna från frysen och vispa den noggrant tills alla klumpar är borta. Detta förhindrar att iskristaller bildas i kulfi och ger en jämn textur. Sätt isen tillbaka i frysen och lämna den tills den är inställd. Därefter är kulfi redo att äta.
  1. Servera och garnera med rosenblad för en extra speciell touch!

Mer om Kulfi

Kulfiwalas, säljare i Indien som säljer kulfi på gatorna, håll det fruset genom att sätta formen i en matka eller stor kruka som är fylld med is och salt. Kulfi kan serveras fryst på en pinne som en popsicle eller på ett blad. Ofta är det garnerat med kardemumma eller pistaschmandlar. Rosa kronblad är också en vanlig garnering.

Under Indiens Mughal-period sattes kulfi-blandningen i slurryis, vilket är hur kulfi har sitt ursprung.

En annan version av kulfi är gjord med kokt mjölk, brödsmulor, socker och mawa (torkad helmjölk). Med hjälp av förångad mjölk är sötad kondenserad mjölk och tung kräm mer populär de senaste åren.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1138
Totalt fett 75 g
Mättat fett 46 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 241 mg
Natrium 312 mg
kolhydrater 100 g
Kostfiber 2 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)