Thai Fish Green Curry Recept

Denna vackra fiskkurry är gjord med en aromatisk thailändsk grön currysås och innehåller grönsaker för en välrundad, näringsrik och utsökt maträtt. När du har piskat upp den speciella thailändska currysåsen, kommer denna maträtt på bara några minuter. Nästan alla typer av fisk kan användas - sål, torsk, tilapia , basa och någon annan vitfiskad fisk till rikare provsmakande fisk som lax . För grönsaken har du ett val av baby bok choy eller färsk gurka (den senare tillsatt i sista stund före servering). Leds med massor av thailändsk jasminris på sidan, och du har en thailändsk maträtt på gourmetnivå som säkert kommer att imponera på någon samling.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla gröna currysåsingredienser (citrongräs, chili, gröna lök, vitlök, ingefära, fräsch och grön koriander, basilika, kummin, vitpeppar, fisksås, limejuice, brunt socker och kokosmjölk) i en matberedare, eller bländare. Bearbeta bra och lägg åt sidan. Förbered grönsakerna och skär fisken i stora segment.
  2. Häll currysås i en kruka, wok eller stekpanna och sätt på värme till medelhög. Lägg laurbladen och rör om tills såsen kommer till en lätt koka.
  1. Tillsätt kycklinglager och koka i 2 minuter.
  2. Tillsätt fisken och rör försiktigt för att kombinera med såsen. Koka upp och minska sedan till medium låg värme (ljussprut) i 3 minuter.
  3. Lägg till baby bok choy och baby majs, försiktigt omrörning för att införliva (gurka kommer att läggas till senare). Simmera 2 minuter.
  4. När fisk och grönsaker kokas (fisken kommer att flakas lätt och börjar falla ihop - det tar bara några minuter), ta bort curry från värme. Tillsätt gurka (om du använder). Smak-testa skålen för smak, tillsätt lite mer fisk sås om inte smakfull nog. Mer chili kan läggas till om du föredrar det spicier eller mer socker om du föredrar det sötare. Om det är för salt eller söt för din smak, lägg till en pressa mer limejuice.
  5. Servera med lite mer färsk basilikan som ströks över (fräscha chili kan också tillsättas). Leds med massor av thailändsk jasminris på sidan.