Tilapia

En stor fisk från Afrika nu tillgänglig runt om i världen

Tilapia är en familj av fisk som har sitt ursprung i Afrika. De är små fiskar som väger omkring 1 till 2 pund. De är också en mycket viktig fisk och kommer att bli mer så under de kommande åren. Anledningen till detta är att Tilapia som du köper är uppväxt på fiskodlingar. Det betyder att arten är kontrollerad i befolkningen och vi behöver inte oroa oss för att de fiskas till nära utrotning som den chilenska havsbasen eller andra arter.

Detta innebär också att det finns en konsekvent och konstant tillförsel av Tilapia året runt.

Tilapia har en bra smak och struktur. De är mångsidiga och lätt anpassade till de flesta matlagningar. Tilapia är en vit fisk, men rött skinnad Tilapia kommer att ha ett rödaktigt färgat kött. Denna fisk är mycket låg i fett, fri från mättat fett och hög proteinhalt.

Medan du kanske inte är bekant med denna fisk har Tilapia funnits i tusentals år. Ursprungligen hittades i Nilen, Tilapia är en av de första fiskarna som odlas. Det ska också vara den fisk som Jesus Kristus matar massorna med. Nu menas att över 1 miljard pund av Tilapia produceras varje år. Prata om att mata massorna.

Tilapia är lätt att förbereda och är en bra fisk att grilla, men var försiktig grillning eftersom det är små tunna filéer, vanligtvis och du vill inte hantera dem på grillen för mycket.

Tilapia har en mild smak och gör det lätt för alla typer av kryddor du vill lägga till. Jag gillar Tilapia med lime och chili peppar. Tilapia är en stor fisk för fisk tacos. Tilapia kan ersättas med många typer av fisk, särskilt röd snapper, havsabborre eller porgy.

Tilapia kan beredas med en torr gnidning eller en marinaden.

Marineringen bör vara under en kort tid eftersom den alltför stora tiden börjar bryta ner köttets struktur. I vissa delar av världen kan du få en hel, rengjord Tilapia. Förbered dessa mycket på samma sätt men ät inte huden eftersom den har en bitter smak.