Thai Green Curry Recept med kyckling

Det här Thai Green Curry Chicken-receptet innehåller bitar av öm kyckling simmerad i en hemlagad grön currysås tillsammans med friska grönsaker (zucchini och röd paprika). Resultatet är en thailändsk grön curry som är mycket aromatisk och vacker att servera (perfekt för underhållande!). Nyckeln till god grön curry är att inte bara använda rätt ingredienser utan att veta när man ska lägga till dem. Jag rekommenderar att du använder endast mindre bitar eller kycklingskurvor, vilket möjliggör snabbare matlagning och den färskaste möjliga smaken. NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla ingredienserna "gröna currypasta" tillsammans i en matprocessor och bearbeta till en pasta. Om nödvändigt, lägg till några msk. av kokosmjölken för att hjälpa blanda ingredienser. Avsätta.
  2. Förbered kalkbladet genom att riva bladet bort från vardera sidan av stammen. Kassera centralstammen. Sedan, med sax, skär löv i smala remsor. Avsätta.
  3. Värm en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt oljan och virvla runt, lägg sedan till den gröna currypastaen.
  1. Rör på en kort stund för att släppa doften (30 sekunder till 1 minut), tillsätt sedan 3/4 kokosmjölk, förbehåll 2 till 3 msk. per portion för senare.
  2. Tillsätt kycklingen, omrör för att införliva. När currysåsen kommer att koka, minska värmen till medium eller medellång, tills du får en fin simmering.
  3. Täck och låt svalna 3 till 5 minuter, eller tills kyckling kokas igenom. Rör ibland.
  4. Tillsätt den röda paprika och zucchini, plus remsor av ett limeblad (eller limezest), omrör väl för att införliva. Simmera ytterligare 2 till 3 minuter, eller tills grönsaker är mjukade men fortfarande fasta och färgglada.
  5. Gör ett smakprov för salt, tillsätt 1 till 2 matskedar fisksås om det inte är tillräckligt salt. Om du föredrar en sötare curry, lägg till lite mer socker. Om det är för saltt, tillsätt en klämma av lime eller citronsaft. Om du är för kryddig, lägg till mer kokosmjölk. Observera att denna curry ska vara en balans mellan salt, kryddig, söt och sur, plus bitter (bitteren finns i färsk basilikatgarnering ).
  6. Servera denna curry i skålar med ris som serveras separat, så att gästerna kan lägga till sina egna. Tillsätt varje portion med färsk basilika, drizzle över 2 till 3 matskedar kokosmjölk, och Njut!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 767
Totalt fett 41 g
Mättat fett 26 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 157 mg
Natrium 1217 mg
kolhydrater 45 g
Kostfiber 10 g
Protein 61 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)