Creme Filled Chocolate Eggs Recept

Om du älskar de populära krämfyllda påskäggen kan du nu göra din egen hemma! Dessa Creme ägg ser ut som vanliga chokladägg från utsidan, men en bit visar en krämig, flytande vaniljfyllning i mitten, komplett med en gul yolk!

Hemligheten att få påfyllningen att kondensera är en ingrediens som kallas invertas. Invertas är ett enzym som gradvis försvinner socker, och du kan lära dig mer om vad det gör och var du kan få det på denna invertas sida . Det kan utelämnas utan att påverka smaken, men dina centra kommer att ha en mjuk fondantstruktur istället för en krämig vätska. Observera att du också måste låta dessa godis sitta i minst 5 dagar för att låta invertaset fungera.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Kombinera vattnet, majssirupen och sockret i en mellanskål över medelhög värme. Rör om tills sockret löser upp, täck sedan pannan och låt sockersirapen koka i 2-3 minuter.

2. Ta av locket, sätt in en godtermometer och fortsätt att laga sirapen, utan omrörning, tills den når 240 grader Fahrenheit (115 C). Häll fondanten i en 9x13-pan, sätt in godistermometern och låt den svalna, ostörd, tills den når 120 ° Fahrenheit (49 ° C).

3. Använd en fuktad plastspatel eller träsked, börja "kräm" eller arbeta, fondanten i ett figur 8-mönster. Skruva kontinuerligt fondanten in i mitten, rita en figur-8, skrapa sedan den igen. Först kommer fondanten att vara mycket tydlig och flytande, men det blir gradvis mer ogenomskinlig och krämig. Efter 5-10 minuter blir fondant mycket styvt, smuligt och svårt att manipulera. Om du vill se en bildhandledning av denna fondant-making-process, kolla in steg-för-steg-guiden för att göra fondant här .

4. När fondant når detta tillstånd, fukta dina händer och börja kneda det i en boll som bröddeg. När du knådar börjar fondanten att komma ihop och bli mjukare och mjukare. Sluta kneda när din fondant är en slät boll utan klumpar. Vid denna tidpunkt kan du pausa och linda fondanten i plastfolie i flera dagar innan du fortsätter med receptet.

5. Skaka fondanten i mindre bitar och placera den i en blandningsskål. Tillsätt vaniljextraktet och invertaset och blanda det tills vätskorna är införlivade. Det blir mjukt och klibbigt.

6. Ta ungefär en fjärdedel av fondanten (ungefär fyra ounce) och knåd i den gula matfärgen tills du får en ljus, äggula färg.

7. Rul den gula fondanten i små bollar om storleken på en krona. Du borde få ca 16-18 smågula bollar. Placera dem på en foliefodrad bakplåt och kyl dem tills de är mycket fasta.

8. När de gula bollarna är fasta, rulla en större boll av vitt godis och platta det i din handflata.

Placera den gula "äggula" i mitten av ägget "vitt" och linda det vita runt den gula bollen. Forma godiset i en äggform och lägg tillbaka den på det foliebelagda arket. När alla dina ägg har bildats, kyl sedan godiset igen tills det är tillräckligt fast för att doppa.

9. Smält choklad godis beläggningen. Doppa varje ägg i beläggningen med hjälp av doppverktyg eller en gaffel och lägg tillbaka den på det foliebelagda bakplåten. Låt ägget sitta vid rumstemperatur, kontrollera sedan att de är helt täckta i choklad. Om det finns några hål i beläggningen kan fyllningen läcka igenom, så var noga med att lappa några svaga fläckar eller doppa äggen igen tills de är väldragerade med choklad.

10. Placera ägget i en lufttät behållare och låt dem sitta vid rumstemperatur i minst fem dagar för att flytta fyllningen. Om du inte kan vänta så länge, kommer de fortfarande att ha en stor vanilj fondant smak när du väljer att äta dem!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 251
Totalt fett 10 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 11 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)