Vegetarisk thailändsk pumpa och sötpotatis Curry

Detta är en härlig fallkräm som sjunger med all höstens prakt. Currysåsen är gjord från början och är ändå enkel att förbereda - den görs rätt i pannan som används för resten av receptet för enkel förberedelse. Currysåsen är förtjockad med kokosmjölk vilket lägger till att den räcka rikedom du vill ha i en bra curry. Denna maträtt råkar också vara naturligt vegetarisk, vegan och glutenfri. Kikärter kan läggas till som en extra proteinkälla, vilket gör det till en perfekt huvudrätt för vegetarianer och veganer. Prova det och se hur fantastiskt en vegetabilisk curry kan vara!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla currysåsingredienser tillsammans i en matprocessor eller mixer. Blanda väl för att skapa en doftande thailändsk gul currysås. Alternativt kan du helt enkelt gräva allt bra och kombinera i en skål.
  2. Gnugga botten av en wok eller medelstor kruk med lite vegetabilisk olja och häll sedan i karrysåsen. Tillsätt 1/2 kopp vatten plus kalkblad, omrörning för att införliva. Placera över medelhög värme och koka.
  1. Tillsätt pumpa och sötpotatis. När curry bubblar, minska värmen till medium eller medium låg värme (bara varm nog för att hålla curry simmering). Lägg till snö ärter, om du använder, och rör om ibland.
  2. Täck curryen och låt svalna 8 till 10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka nog för att peka igenom med en gaffel.
  3. Smaka-test din curry, justera saltnivån för att passa din smak. Tillsätt fisksås eller lite salt eller mer sojasås tills önskad smak uppnås. Lägg till mer socker om du vill ha din curry sötare. Om du är för söt eller för salt för din smak, lägg till mer limejuice. Lägg till mer chili om du gillar det spicier.
  4. Överför curry till en serveringsrätt, eller i enskilda skålar. Drizzle över resterande 1/4 burk kokosmjölk, och topp med en sista sprinkling av färsk koriander eller basilika. Fräskad röd chili kan också sprinklas över. Servera med thailändsk jasminris .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 582
Totalt fett 32 g
Mättat fett 26 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 888 mg
kolhydrater 74 g
Kostfiber 14 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)