Stekt Ris Med Skinka

Stekt ris är perfekt för hektiska veckodagar, eller när du letar efter ett kreativt sätt att servera rester. Kokad kyckling eller kalkon kan användas i stället för skinka.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lätt slå äggen. Rör i 1/2 tsk varje oststersås och sojasås . Tillsätt lite salt och peppar efter smak. Avsätta.
  2. Skala och tärna löken. Tärna skinkan och grönlöken.
  3. Värm en wok eller stekpanna på medelhög till hög värme. När oljan är varm, tillsätt 2 matskedar olja. Tillsätt ägg. Scramble lätt och ta bort från pannan. Rengör pannan.
  4. Värm 2 matskedar olja i pannan eller wok. När oljan är varm, tillsätt löken. Rör på en kort stund, lägg sedan till skinken och de gröna ärterna. Rörsteg och ta bort från pannan. Rengör pannan.
  1. Värm 2 matskedar olja i wok. Minska värmen till medium och tillsätt riset, omrör med ätpinnar för att bryta upp klumparna. Rör i resten av sojasås och oststersås . Smaka med salt och peppar om så önskas.
  2. Tillsätt det kokta köttet och grönsakerna tillbaka i pannan. Rör om det äggröra. Värm igenom och rör om i den gröna löken. Servera varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 567
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 94 mg
Natrium 702 mg
kolhydrater 106 g
Kostfiber 4 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)