Snabb och lätt ananasfryst ris

Ananasstekt ris är en av de mest kända rätterna i Thailand med tanke på landets färska ananas och rikliga skaldjur. I Thailand serveras maträtten vanligtvis i ananasskalan. Detta recept skiljer sig från kinesiskt stekt ris eftersom det använder jasmin istället för regelbundet långkornigt ris.

En lätt maträtt för upptagna veckodagar, detta klassiska stekt ris samlas på ungefär tolv minuter och förpackar all smak av din favoritrestaurangsversion.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär räkorna i hälften om så önskas. Skär ananasringar i kilar.
  2. Tvätta och grilla moroten. Tvätta paprika, ta bort frön och skär i bitar av bitar. Skala och hugga löken. Tvätta och finhack den gröna löken. Hacka Jalapeno peppar.
  3. Värm en wok eller stekpanna över medium till medium värme. Tillsätt oljan, rotera pannan så att den täcker botten och sidorna.
  4. När oljan är varm, tillsätt vitlök, ingefära och hackad Jalapenos. Rörsteg i 30 sekunder, lägg sedan på löken. Rörsteg i 1 minut, lägg sedan till den röda paprika och den revade moroten. Tillsätt ananas och räkor. Rör på en kort stund.
  1. Tillsätt riset, och koka i ca 2 minuter, ständigt rör om och kasta tills det blir glänsande. Rör i sojasås .
  2. Rör i karrypulveret och sockret. Smak och justera kryddan, om så önskas. Rör i den gröna lökan eller använd som garnering. Servera varmt.
  3. Garnera med rostat kokosnöt, krossade jordnötter och / eller färska mintstrimlar eller koriander, efter önskemål.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1297
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 430 mg
kolhydrater 322 g
Kostfiber 29 g
Protein 20 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)