Yangchow Fried Rice

Vad som gör att Yangchow ris skiljer sig från kantonesiskt ris, är att de enskilda kornen ris kokas i ägget, och sojasås, oststersås eller andra kryddor läggs inte till. Kokt skinka kan användas i stället för grillat fläsk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lätt slå ägg och lägg åt sidan.
  2. Tärna grillat fläsk. Skölj räkorna under varmt rinnande vatten för att tina. Skal, devein och finhacka. Kasta räkorna med kryddor (salt, peppar och 1/2 teskedar majsstärkelse).
  3. Värm en wok och tillsätt 1 matskedolja. När oljan är het, tillsätt räkorna och rör tills de blir rosa. Skjut räkorna upp till sidan och lägg till grillat fläsk. Rör på en kort stund, ta bort båda från pannan. Rengör pannan.
  1. Värm wok och tillsätt 2 matskedar olja. När oljan är varm, tillsätt löken. Rörsteg tills det börjar mjuka, tillsätt sedan ärterna. Rörsteg tills ärterna blir ljusgröna och ta bort från pannan.
  2. Värm 2 matskedar olja i wok. Tillsätt det kokta riset och omrör för att separera de enskilda kornen. Låt inte riset brinna. Tillsätt det slagna ägget, omrör så att alla riskornen är täckta.
  3. Tillsätt stekt fläsk, räkor, lök och grönsaker i pannan. Blanda allt ihop. Smak och krydda med extra salt och peppar om så önskas. Servera varmt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 631
Totalt fett 9 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 213 mg
Natrium 230 mg
kolhydrater 107 g
Kostfiber 4 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)