Snabbt och enkelt thailändsk grönsaksrör-Fry Recept

Denna thailändsk-inspirerade veggie stir-fry är super lätt att göra, och snabbt också! När du har grönsakerna hackad är du nästan färdig, eftersom matlagningen är lättare. Den hemlagade friteringssås är lika enkel att bara röra ingredienserna tillsammans i en kopp och du är redo att gå. Som en bonus kan denna grönsakssteg tillverkas med nästan något sortiment av grönsaker, eller bara en grönsak (som broccoli), om det är allt du har i ditt kylskåp (eller stämmer med).

För att göra denna steka till en komplett måltid, tillsätt 1/2 kopp cashewnötter , tofu eller kokad räkor under sista minuten av tillagningstiden.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla ingredienser med rostfri sås (oststersås, sojasås, fisksås, brunt socker, vitlök och cayennepeppar) tillsammans i en kopp och rör om det. Det kan tyckas som mycket vitlök, men du behöver varje nötkött att skapa denna riksmakande sås-Lägg åt sidan.
  2. Placera olja i en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Om du använder hög värme, var noga med att ha alla ingredienser redo och nära till hands, eftersom denna maträtt stekar snabbt!
  1. Tillsätt löken plus 2 matskedar i buljongen och rör om 1 till 2 minuter tills löken har mjukat. (Med lite buljong istället för att lägga till mer olja håller fett / kalorier lägre).
  2. Om din wok är torr, lägg till lite mer buljong plus de starkaste grönsakerna (detta skulle inkludera morötter, svamp utom knapp eller bruna svampar , gröna bönor, aubergine, sparris, etc.). Rörsteg 2 minuter, eller tills dessa grönsaker har mjukat (aubergine ska bli genomskinligt). Tillsätt 1 till 2 matsked buljong när wok blir torr.
  3. Tillsätt resten av grönsakerna, plus såsen. Rörsteg tills grönsakerna är ljusgröna, men fortfarande skarpa (1 till 2 minuter).
  4. Ta bort wok från värme och gör ett smakprov. Om din stek-friter behöver mer salt, lägg till lite mer fisksås. Om det smakar för salt, lägg till en pressa citronsaft. Om det är för surt, lägg lite mer socker. Lägg till mer cayennepeppar om du föredrar det spicier.
  5. Servera med gott om ångad ris. Detta är också utmärkt med en liten chili sås (för dem som gillar det kryddig), som äkta Nam Prik Pao Chili sås .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 282
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3,069 mg
kolhydrater 58 g
Kostfiber 8 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)