Fake Shake and Bake Coating för kycklingbröst

En stor kombination av smulor, frön och kryddor replikerar den berömda kycklingbeläggningen . Du kan naturligtvis använda andra spannmål och andra kryddor och frön, men det här receptet är verkligen nära originalet, och du kan göra det utan alla konstgjorda färger och ingredienser! Plus, du kan kontrollera natrium i din kyckling. Det är verkligen högt i den köpta produkten.

Du kan multiplicera detta recept (minus ägget och mjölken, förstås) och behåll det i en lufttät behållare i kylskåpet eller frysen som du kan använda när du vill. Var försiktig så att du tar bort den mängd du vill använda från den stora behållaren innan du börjar hantera kycklingen. Det är mycket lätt att förorena den torra blandningen medan du hanterar kyckling . Då är du i riskzonen för matförgiftning .

Om du väljer att göra en stor mängd och behåll det, mäter du ca 1 kopp blandningen för var 4 kycklingbröst. Kassera någon blandning som är kvar lägg det inte tillbaka i behållaren.

Njut av denna skarpa och saftiga kyckling med en grön sallad, några skulpterade potatis och brownies till efterrätt. Vilken perfekt hösten eller vintermiddagen!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I grunt skål, kombinera majsflaksmulor, vetex, mjöl, sesamfrön, paprika, senapspulver, socker, vitlöksalt, löksalt, peppar och persiljaflingor och blanda väl. (Du kan dubbla eller tredubbla detta recept och förvara det i frysen, dra ut ca 1 kopp blandningen för varje fyra kycklingbröst.)
  2. När du vill göra kycklingen, förvärm ugnen till 400 ° F. i en annan grund skål, slå ägg med mjölk.
  1. En åt gången, doppa kycklingbröst i äggblandning och skaka av överskott.
  2. Placera sedan i beläggningsblandningen, pressa till kappa. Låt kycklingen stå på ett trådställ i ca 10 minuter innan du bakar det.
  3. Lägg kycklingen på ett bakplåt med sidor. Baka vid 400 ° F i 18-24 minuter tills kycklingen är minst 160 ° F, testad med en pålitlig kötttermometer. Låt kycklingen stå i 5 minuter och servera sedan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1385
Totalt fett 78 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 471 mg
Natrium 780 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 4 g
Protein 139 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)