Easy Cheese Bourekas (Mejeri)

Liksom deras turkiska namnge bäcken, kan israeliska bourekas fyllas med ett stort antal arkiveringar, men enkel ost eller potatis bourekas är särskilt populära. I Israel hittar du dem på alla tider på dagen, både vid måltider eller som mellanmål. Giora Shimoni påminner om att "en typisk middag i mitt israeliska hem som barn inkluderade tonfisk sallad eller ägg, israeliska sallad och ost bourekas." Han säger att "bourekas är lättillgängliga i någon israelisk mataffär, men hemlagad bourekas kan inte vara beat. Och barnen tycker om att förbereda dem." Hans enkla ostfyllda version använder frusen puffdekor och mozzarellaost.

Gör det till en måltid: Erbjuder en motpunkt till det rika blötadekoret genom att betjäna bourekorna med israelisk sallad, eller denna Heirloom-tomatsallad med getost och Arugula . En svamp och lökomellett eller skål med rostad morot, äpple och selleri soppa skulle runda ut måltiden snyggt.

Miri's Recept Tips: Mozzarella kan vara lätt att hitta, men det är konsistens och mild smak är inte exakt karaktäristisk för den briny tang du vanligtvis hittar i israeliska ost bourekas. Byt några eller alla mozzarella för en blandning av feta och Kashkaval, eller till och med några g'vina levana (en krämig israelisk ost med gräddfil) eller getost och du kommer lite närmare den israeliska stil ost boureka.

Redigerad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 180 ° C. Linjer ett bakplåt med pergamentpapper.

2. Blanda ägg, ost, persilja, vitlöksalt och peppar i en skål.

3. Använd en skarp kniv och skär skålarna i 5-tums rutor. Placera en hällande matsked ostpåfyllning i varje kvadrat. Dämpa kvadrarnas kanter med vatten och vik i halva diagonalt för att bilda triangulära bakverk. Knippa kanterna samman för att täta påfyllningen inuti.

4. Borsta toppen av borekas med slagen ägg och strö med sesamfrön.

5. Baka i den förvärmda ugnen i 30 minuter, eller tills kakorna är puffade och gyllene, och påfyllningen kokas igenom. Servera omedelbart.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 325
Totalt fett 23 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 109 mg
Natrium 266 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 1 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)