Gammaldags kokta fudge

Detta fantastiska recept på den mest perfekta, krämiga fudgen är inte så lätt att göra, men du kan göra det! Läs noga igenom instruktionerna noga innan du börjar och se till att du förstår villkoren i instruktionerna.

Du behöver verkligen en godtermometer för att göra detta fudgerecept att testa för doneness . Om det går över, kommer texturen svårt, vilket är inte vad du vill ha i fudge! Men om du inte har en termometer kan du testa godis för doneness med hjälp av kallt vatten trick. Släpp lite av fudgeblandningen i en liten kopp mycket kallt vatten. När fudgen är klar att avlägsnas från värmen kommer den att bilda en mjuk boll i vattnet som du kan hämta med fingrarna, men det är mycket smidigt. Det tar vanligtvis cirka 20 minuter från den tid då fudgen blandas med koka.

Detta klassiska, gammaldags godisrecept är en som alla borde göra minst en gång i sin livstid. Det gör också en fantastisk frosting för brownies . När fudgen börjar härda, häll den snabbt över en 8 "eller 9" panna av brownies och sprida sig till locket. Gräva sedan in

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera kakao med sockret i en tung kastrull och blanda med en piskvisp. Tillsätt mjölk och majssirap och blanda väl.
  2. Blanda denna blandning till en rullande koka över medelvärme, omrör ofta. När blandningen kokar, täcka kåpan i 2 minuter så att sockerkristaller tvättas ner på sidan av pan genom ångan.
  3. Ta sedan av pannan, klippet på en godistermometer, se till att det inte rör på pannans undersida eller sidor, minska värmen till låg och laga försiktigt till 234 ° F (mjukt bollstadium). Du kan också använda kallvattentricket vid denna tidpunkt.
  1. Ta sedan bort pannan från värmen, släpp smöret i blandningen och låt grytan sitta utan att flytta tills fudgen är ljummet (110 ° F). Detta är ett mycket viktigt steg - om du rör dig eller stryker pannan medan fudgen kyler, får du sugerig fudge.
  2. Lägg sedan till vanilj och slå med en metallsked tills fudgen börjar förlora sin glans och tjocknar. Det tar ett tag, och du behöver förmodligen hjälp med omrörning!
  3. Allt på en gång kommer det att komma samman och se ut som fudge. Candy kommer inte att lösas tillbaka i blandningen i pannan när du lyfter skeden men lämnar ett distinkt band av fudge. Den andra det här händer, skedar och sprider snabbt fudgen i en 9 cm smörad fyrkantspanna. Låt svalna helt och skär i rutor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 433
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 16 mg
Natrium 74 mg
kolhydrater 93 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)