Lätt söt och sur kyckling

Det här söta och sura kycklingreceptet är en favorit hos familjen, och det är lätt att göra för att du inte behöver bröd och stek kycklingen först - det är allt stekt ihop och tro mig, smaken är så bra, du kommer inte att sakna den brödande en bit! Och det betyder naturligtvis att denna maträtt är även fet och kalorierad.

De flesta restauranger färgar sina söta och sura rätter för att få den djupa röda nyansen, men jag tycker att den är lika vacker med cayennepeppar för både kryddor och färgämnen (det slutar mer orange än rött, vilket är bra med mig). Thailändska söta och sura rätter är mycket nära smak i sin kinesiska motsvarighet, men med några tillsatta ingredienser, inklusive en liten chili. Hoppas du njuter av detta recept så mycket som min familj gör.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll en burk med ananasbitar (inklusive juice) i mediumstorlek. Töm juice från den andra burken i potten och kläm ut hela saften från frukten (spara frukt för andra rätter eller kassera). Tillsätt ättika, socker, fisk sås , cayenne, citron eller lime juice och ketchup. Koka upp och minska sedan värme till medium för att få en bra stark simmer. Simma 12-15 minuter, avtäckt, eller tills såsen minskar med en tredjedel. Ta bort från värme och lägg åt sidan.
  1. Placera en stor stekpanna eller wok över medelhög värme. Drizzle i oljan och tillsätt vitlök och lök. Rörsteg 30 sekunder, tillsätt sedan morot och selleri. Rörsteg 1 minut, lägg sedan till kyckling och sojasås. Rörsteg 1 minut, tillsätt sedan röd paprika och bambuskott (om du använder), plus 3-4 matskedar sötsurssås. Rör stek tills kyckling är ogenomskinlig på utsidan.
  2. Lägg till kvarvarande sås. Rör om och sätt till en mild koka i 1 minut, minska sedan värmen till medelstor. Simmera 2-3 minuter, eller tills kycklingen är ogenomskinlig inuti. Under tiden, i en kopp, rör om majsstärkelse i vatten med en gaffel tills den är upplöst. Tillsätt detta till stekpanna, rör om långsamt. När såsen har förtjockat tillräckligt för din smak (ca 1 minut), ta bort från värme.
  3. Gör ett smakprov, letar efter en balans mellan söt och sur, plus en antydan till kryddiga och salta smaker. Om det är för surt, tillsätt mer socker. Om du är för söt eller för salt, lägg till mer citron / limejuice. Mer cayenne kan tillsättas för mer krydda. Om du vill ha en djupare färg, lägg till några droppar röd matfärgning (tillval). Servera med thailändsk jasminris och njut!

Andra grönsaker du kan lägga till: grön paprika, svamp, kinesisk kål eller vanlig kål, baby majs.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 564
Totalt fett 12 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 71 mg
Natrium 1,104 mg
kolhydrater 89 g
Kostfiber 7 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)