Blueberry Kale Smoothie

Jag är den första som erkänner att det är kanske inte helt läcker att sätta kale i en smoothie. Saken är, med tillräckligt kraftigt välsmakande blåbär blandade i märker du knappast kale. Och tillsammans ger de dig scads av vitaminer och mineraler och fibrer och alla slags bra saker i ett enda glas.

Om du råkar ha frusna blåbär till hands, jobbar de fabulously här och lägger till kropp och tjocklek till smoothie i fyndet! Om du har extra bär och vill frysa dem för framtida smoothieanvändning.

Fler och fler marknader säljer "baby kale" eller unga kale löv, ofta förpackade för sallader. De är bra att använda här eftersom de bryts ner mycket lättare i smoothie.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du använder baby kale, skölj det och klappa det torrt; Om du använder större, mer mogna kungblad, vill du trimma det lite. Den slutgiltiga strukturen hos smoothie kommer att dra stor nytta av att ta en stund för att inte bara klippa av stjälkarna utan skära ut och kasta bort de tjocka revbenen som löper upp från stjälkarna och genom mitten av kale blad. Haka grovt av de-stemmed kale löv.
  2. Sätt kål, blåbär och juice i en mixer och virvla tills det är slät. Låt det gå för ett tag, du vill ha den kale snygg och klippa upp! Servera omedelbart. (Medan du kan göra smoothies i förväg, kommer innehållet att lösas på ett obehagligt sätt och måste omröras kraftigt eller omblandas innan du serverar.)

Håll det friskt - Variationer på detta Smoothie-tema :

Det är inte riktigt en felaktig väg att göra en smoothie, så experimentera som du vill!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 219
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 40 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 6 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)