Virginia Monticello Wine Trail

Gränsat av Virginia version av Blue Ridge Mountains i väster och roterande som spirande ekrar från navet i Charlottesville, är Monticello Wine Trail en gåtfull vinsten av engagerande proportioner. Det är inte alla vinländer som kan spela en låt för att locka både historia buff och oenophiler till sin lekplats, men Monticello Wine Trail är inte som de flesta vinleder.

Prickad med mer än sin rättvisa andel av viktiga historiska platser, och med en ansträngning av nya vingårdar som försöker sina händer i Virginia varierade terroir, är regionen en historia och smak. Var annars kan du turnera presidiet hem från tre amerikanska presidenter (Jefferson, Madison och Monroe) och njut av förstklassiga vinprovningar bara några minuter från var och en?

Sminket av Monticello Wine Trail

På några sätt påminner vinscenen längs Monticello Wine Trail om Napa och Sonoma för 25 år sedan, där provsmakningsrummen inte är alltför trångt, provsmakningskostnaderna är obefintliga eller minimala och besökare får odelad uppmärksamhet från chefer, vintners eller ägare själva. Men det är här där likheterna slutar. Virginia vin land verkar tydligt inte vara nästa Napa - som uppfriskande för besökare som det är för regionen. Det är intressant att notera att de konsekventa glänsande stjärnorna för Virginia's grape gräns är vanligtvis sekundära varianter i Kalifornien, med som Viognier, Cabernet Franc och Petit Verdot upprepade gånger upp till toppen av provsmakningsstegen.

Vinodlingarna själva har en tendens till spektrumets boutique-ände, med en handfull stora producenter och många små produktionsanläggningar som bidrar till Old Dominionens totala vinvolym.

Commonwealth of Virginia har över 150 vingårdar med Monticello AVA som är den största av Virginia's sex amerikanska vetenskapsområden (AVA), och värd för 24 vingårdar och räkning.

Några av de mest populära vingårdarna är Jefferson Vineyards, Kluge, Keswick Vineyards, King Family Vineyards, Del Fosse, Mountfair Vineyards, Veritas Vineyards och Blenheim Vineyards.

Thomas Jefferson, Amerikas första Vinförbindare

Historien om Monticello Wine Trail startar verkligen med Thomas Jefferson, USA: s första vinkännare, som tillbringade 30 år på att etablera vinstockar för att göra vin på hans Monticello Estate, men förklaras till stor del av vingårdssjukdomar. Hans vision att skapa Virginia viner aldrig kom till frukten. Däremot har hans vingårdsdrömmar, om än försenad över 200 år, äntligen kommit överens. Jefferson skulle vara stolt över att veta att Virginia framgångsrikt har odlat vinodlingar och gjort viner under de senaste 30 åren. Vinerna tar ett enormt steg i både kvalitet och konsistens under det senaste decenniet i synnerhet, vilket verifieras av välförtjänt erkännande och utmärkelser kommer både på nationell och internationell nivå.

Vinodlingar att besöka på Monticello Wine Trail:

Thomas Jefferson's Monticello Estate och apt-namnet på den omgivande vinruten är ett val för att starta ett äventyr i Virginia-vinlandet. Inte bara kommer dina historiska lager att fastställas, men en uppskattning av Thomas Jeffersons djupa påverkan på såväl statens som nationens vinframtid kommer att cementeras.

För att inte tala om närheten som många av spårets bästa vingårdar delar med den berömda Monticello-fastigheten. Även om Jefferson aldrig kunde producera en flaska vin från sina vingårdar, idag är det druvor odlade och viner gjorda av jorden som han en gång arbetade många vinstockar förgäves. Monticello presentbutik säljer en begränsad mängd viner som tillverkats av de äldsta Monticello vingårdarna, under Gabriele Rausse. Monticello-vinerna går till försäljning den första måndagen av året, men intresserade har bättre varit snabba, eftersom de vanligtvis säljer ut på en enda dag. Om du inte är snabb nog att ta tag i en av Rausse's Monticello-viner, gör inte det, säljer han en tvingande serie vin under egen etikett i presentbutiken också. Den täta, koncentrerade smaken av Gabriele Rausse Touriga är enastående med grillat vilt.

Jefferson Vineyards: En mil söder om Monticello tar dig till Jefferson Vineyards, där du kan se förstahands där Thomas Jeffersons italienska vinodlingspartner, Philip Mazzei, planterade de första vingårdarna på en 400 hektar stor fastighet intill Monticello. Vinar planterades upprepade gånger, men skadedjur och sjukdom hindrade vingårdarna från att någonsin producera en flaska vin. Snabbspolning fram till 1981 och hitta en annan italienare, Gabriele Rausse, omplantering vingårdarna igen, men den här gången med anmärkningsvärd framgång. Jefferson Vineyards är känd för livlig Viognier och sammanställer en fantastisk återgivning av denna norra Rhône-druva. Idag odlar Jefferson Vineyards 20 hektar vinstockar (och källor när det behövs) för att producera 4 000 till 8 000 vinfall årligen. Hitta Jefferson Vineyards vin rekommendationer här.

Dave Matthews fans kommer att uppskatta Blenheim Vineyards, en fem mil jakt från Thomas Jefferson's Monticello utanför Carters Mountain Road. Ägad av familjen Dave Matthews och drivs av Kirsty Harmon, ambitiös vinmakare och daglig chef - som har blivit ansvarig för den inte alltid enkla uppgiften att helt enkelt "göra gott vin". Blenheim Vineyards gör goda kvalitetsviner som är tillgängliga och kan bringa ut det bästa i både mat och vänner. Kolla in vinrecensionerna för Blenheim Vineyards här.

Kluge Estate är praktiskt taget grannar med James Monroe tidigare bostad, Ash Lawn-Highland, en annan juvel på Monticello Wine Trail. Kluge upprätthåller ett starkt fokus på mousserande viner och omfattar titeln som en av Virginia större producenter (till 30 000 fall per år). Se Kluge Estate vin rekommendationer här.

Barboursville Vineyards, hem för berömd rött vin, "Octagon", är ett måste-se, måste-smak-stopp på någon Monticello Wine Trail utflykt. Bara åtta miles från James Madisons hem, Montpelier, och en lätt vandring från Charlottesville, representerar Barboursville Vineyards det bästa av Virginia vinland allt under ett tak. Från ett välkomnande provsmakningsrum och presentbutik som säljer boxade picknickluncher och naturligtvis vin, till den prestigefyllda restaurangen Palladio och en hög upplösning av inspirerade viner från gamla världen, till över 150 hektar under vinstockar - Barboursville har allt.

Historia, landskap, fint vin, valmöjligheter, pittoreska vinlandslokaler och mycket mer är ditt med ett stopp vid Barboursville vingård. Läs mer om Barboursville viner och vinrankor här.

Keswick Vineyards är en familjeägt vingård cirka 20 minuter från James Madisons Montpelier Estate. De gör ett enastående jobb på gästfrihetsfronten med ett välutrustat provsmakningsrum, en täckt veranda för uteserveringar, serverar periodiska vinmiddagsmiddagar, bröllop och erbjuder familjen picnics där även familjen hunden är inbjuden. Keswick är en av de vingårdar som vet att vinets verksamhet verkligen handlar om relationer, behandlar besökare som hedrade gäster och inbjuder dem till vinlandsscenen med gutsyviner och jordnära vinframställningsfilosofier. Hitta Keswick Vineyards vinrecensioner här.

På den nordvästra sidan av Monticello Wine Trail, i staden Crozet, ligger den artisanala vingården av Mountfair Vineyards.

Ägs av Fritz Repich, vars smittsamma entusiasm, oöverträffad passion och personlighet som är större än livet, gör ett outplånligt märke på hans små-satsade gamla världens röda viner. The Mountfair provsmakningsrum är öppet fredag-söndag, från middag till 5 och chansen är bra att du kommer att träffa Fritz och familj på en viss dag.

Två måste prova viner är 2008 Mountfair Inaugural , en noggrant strukturerad blandning av Cab Franc och Merlot - vilket resulterar i fokuserad, tillgänglig frukt, formbar tanniner och en lång livlig finish. 2007 Mountfair Wooloomooloo är inte bara roligt att säga, men oerhört roligare att dricka. Med Petit Verdot som dominerar druva, förvänta sig de mörka nyanserna av björnbär och en röra av melass på näsan, björnbär debuterar igen på gommen, förenad med mogen körsbär och svart plommon med ett tunt lager av söt vanillin och dammig kakao på slutet.

Om du har haft din rättvisa vinprovning och vill skaka saker på Monticello Wine Trail, kanske du vill kolla Albemarle CiderWorks. Tekniskt ett "äppelvin", den härliga äppelcider som produceras här är till skillnad från någon kommersiell cider du någonsin har ätit. Dessa hårda cider är gjorda i kolonialstil och är bestämt torra, elegant skarpa och överväldigande lätta och uppfriskande. Shelton-familjen har blivit växande äpplevarianter under de senaste 20 åren och bestämde sig nyligen för att försöka sin hand på hårda ciders, med enorm framgång. Albemarle CiderWorks provar anteckningar här.

Att komma runt Monticello Wine Trail

Innan du går ut på Monticello Wine Trail, kan du få en guidekarta för appellationen på www.monticellowinetrail.com eller i Charlottesville-området turism kiosker.

Håll koll på vägskyltar med druvkluster och "turer" som varnar närhet till Virginia vingårdar.

Vill du lämna körningen till proffs? Sedan finns det två primära företag i staden som planerar din resväg och eskorterar dig till det bästa av Monticello appellationsvinodier.

Albemarle Vintage Limousine har en rad sällsynta, noggrant bevarade vintagefordon (två 1940-talet Fleetwood Cadillacs och två elegant restaurerade jaguarer, en oavsett om det är en speciell helg för två, vinlandsturer, ett perfekt bröllop eller ett prestigefyllt alternativ för företagstransporter. 1946 Mark IV och en 1947 Mark II) som visar gnistrfaktorn på vilken enhet som helst. De har också nyligen lagt till en Cadillac Escalade att använda för turné och formell kvälls vintage limousine service till middag ut komplett med långa stam rosor för damerna.

Kunniga chaufförer, jordnära ägare och enastående grepp på alla de gömda skatterna som ligger längs Monticello Wine Trail, gör en minnesvärd, privat, anpassad utflykt av de lokala vingårdarna, vingårdarna och valhistoriska platser.

Arcady Vineyard Wine Tours är ett annat alternativ för att turnera Monticello vinland, med kunniga reseguider, en förplanerad resväg och en utsedd förare att täcka din provsmakningsutflykt. Turer är $ 125 per person (som inkluderar provsmakning avgifter) för en halv dag med vinprovning, som vanligtvis omfattar 3-4 vingårdar.

Var att bo på Monticello Wine Trail:

Keswick Hall är en lyxig lantgård, ägd av Orient Express, som ligger på 600 hektar av böljande kullar som leder upp till Blue Ridge Mountains. Många av de välutrustade rummen har utsikt över en nyutvecklad 18-håls Arnold Palmer golfbana och har enkel tillgång till infinity-poolen och spaet. Fossett är en prisbelönt restaurang, med enastående utsikt, överlägsen service och ett utmärkt utbud av matlagningar, allt från stilistiskt sydligt till traditionellt franskt, anmält till fullständig gourmet harmoni.

Clifton Inn ligger på en fängslande 100 hektar stor egendom som ursprungligen var en bröllopsgåva från Thomas Jefferson till sin dotter Martha. Clifton Inn kombinerar den personliga uppmärksamheten hos ett B & B och förstklassig stil och service på en high-end resort. Det klarar av att sätta bekvämligheten i den södra gästfriheten och de pågående charmarna i gården (som gratis Madeira i gästrum) tillsammans i en härlig infusion av sofistikering och varaktig elegans. Restaurangen på platsen är en glödgardin av gourmetglädje, med en säsongsbetonad, enastående meny som slänger ut den traditionella ordningen av kurser och väljer att välja delikata tapasstorrestauranger som är lätta på mattyper.

Barboursville Vineyard's Inn och stugor: Barboursville Vineyard ligger i hjärtat av historiska Virginia, så det är inte förvånande att gården pryds med flera eleganta byggnader i början av 1800-talet.

Ett värdshus med tre utsökta sviter och backas av lyxiga stuguthyrning gör en utökad vinlandsutflykt som börjar och slutar med Barboursville Vineyards, både utomordentligt pittoreska och extremt bekväma.

Charlottesville Bed and Breakfast: Det finns gott om B & Bs ströda längs Monticello Wine Trail - välj din pick här.

Var att äta på Monticello Wine Trail:

Michie Tavern är en autentisk 1700-tals krog som ligger precis runt hörnet från Monticello och erbjuder en smak av tiderna i olika former. Känns för söt södra biljett, menyn har en rad traditionella favoriter från svartögda ärter till sydstekt kyckling och drog fläsk till potatis och sås. Den betjänade personalen är klädd i kolonialskläder, barn är inbjudna att göra detsamma och krogsturerna är både engagerande och minnesvärda.

Palladio: Barboursville Vineyard matvänliga vinfilosofi finner omedelbar nedsänkning på de pittoreska borden Palladio, vingårdens italiensk-inspirerade restaurang. Med hjälp av färska, säsongsbetonade ingredienser och rekrytering av sötma kulinariska influenser i norra Italien, serverar Palladio läckra läckerheter från handgjorda pastarätter till panskärmad mjölkkrabba. Menyns rena sortiment och kreativa kulinariska val gör det till ett övertygande tillfälle att para Barboursville viner med gourmetmat. Försökte och sanna vin och matparing tips punkt menyn och kunniga vänta personal är glada att peka dig i rätt riktning.

Greenwood Gourmet Grocery är på väg till vingårdarna som utgör nordvästfältet på Monticello Wine Trail. Verkligen en gourmet deli, med signatursmörgåsar och hemlagad godis att gå, blir det inte lättare än ett vinlands picknick.

För att lära dig mer om Virginia vin scen eller att titta på Virginia vin festival kalender, kolla in Virginia Wine webbplats.

Om du behöver ytterligare resplaneringsresurser hittar du mer än sannolikt den på toppkvarteret i Virginia besökares webbplats - www.Virginia.org.

Thomas Jefferson, James Madison och James Monroe har gjort sitt extraordinära varumärke på mer än vår nations historia; idag bär de en extra om än mindre formell hatt, som relevanta ambassadörer till Virginias mest turnerade vinrutt, Monticello Wine Trail.